Δελτία Τύπου

Δήλωση Τάσου Κουράκη για τα προβλήματα με την εγγραφή 100.000 δεκαοκτάρηδων στους εκλογικούς καταλόγους.

Ημερομηνία: 
06/01/2015

Δήλωση Τάσου Κουράκη για τα προβλήματα με την εγγραφή 100.000 δεκαοκτάρηδων στους εκλογικούς καταλόγους.

 

«Οι νέοι μπορούν ελεύθερα να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, μπορούν να ξεπερνούν σε ανεργία κατά πολύ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν μπορούν να αποφασίζουν με την ψήφο τους για το μέλλον τους».

 

Με τον κίνδυνο να χάσουν το εκλογικό τους δικαίωμα βρίσκονται αντιμέτωποι 100.000 νέοι ψηφοφόροι γεννημένοι το 1997, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει αδυναμία ολοκλήρωσης της εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Μία τέτοια αδυναμία διασφάλισης του εκλογικού δικαιώματος στους νέους πολίτες της χώρας θα αποτελέσει μία πολύ αρνητική εξέλιξη για την δημοκρατία και θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά στην συμμετοχή της νεολαίας στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και τον Υπουργό Παιδείας και όλους τους συναρμόδιους φορείς να συμβάλλουν στην επίλυση του ζητήματος , ώστε να μπορέσουν οι νέοι της χώρας μας να ψηφίσουν. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας είχε τονίσει πριν από μερικούς μήνες, ενώπιον της Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, ότι αποτελεί δέσμευσή του η συμβολή με θετικό τρόπο στη απρόσκοπτη συμμετοχή των νέων στα κοινά. Σε αυτό το πλαίσιο συναίνεσης στην αξία της δημοκρατικής συμμετοχής καλούνται όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες να συμβάλλουν στην άμεση επίλυση του θέματος της συμμετοχής των δεκαοκτάρηδων στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου.