Δελτία Τύπου

Καμιά εξέλιξη στο μεγάλο πρόβλημα της αδιοριστίας των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ

Ημερομηνία: 
20/03/2012

Καμιά εξέλιξη στο μεγάλο πρόβλημα της αδιοριστίας των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ
 
   Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης και Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής.
   Στην συνάντηση αυτή ο Τάσος Κουράκης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα αδιοριστίας των εκλεγμένων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ ) και του Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ) καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα της ακαδημαϊκής εξέλιξης των μονίμων Λεκτόρων.
Ο αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε το βουλευτή ότι πριν τις επερχόμενες εκλογές θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση  για το δικαίωμα εξέλιξης των μόνιμων λεκτόρων καθώς και για το δικαίωμα των υπηρετούντων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου να έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στην υφιστάμενη κατηγορία Ε.Ε.ΔΙ.Π ΙΙ, εφόσον είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει το εκάστοτε ίδρυμα.
Τελείως όμως αρνητική ήταν η απάντηση σχετικά με το αίτημα για διορισμό μέσα στο 2012 του υπόλοιπου εκλεγμένου πανεπιστημιακού προσωπικού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το οποίο ο Υπουργός επεσήμανε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να λυθεί άμεσα κατόπιν κεντρικών συνολικών επιλογών της κυβέρνησης.
 Ο Τάσος Κουράκης επεσήμανε ότι τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς άμεσους διορισμούς των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ. Εξέφρασε δε την πεποίθηση του ότι η βαθιά αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που στόχο της έχει την πλήρη διάλυση του δωρεάν δημόσιου Πανεπιστημίου, θα ανατραπεί από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την ελληνική κοινωνία μέσα από διαρκείς ενωτικούς αγώνες.