Δελτία Τύπου

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ημερομηνία: 
26/10/2009

 

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
 
Μετά από καταγγελίες για τον άγριο ξυλοδαρμό αλλοδαπών στο κέντρο κράτησης στη Παγανή Λέσβου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης, Θ. Δρίτσας Ν. Τσούκαλης και Η. Διώτη κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με την οποία  ζητούν να  διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές. Επίσης ρωτούν τον υπουργό αν θα προβεί άμεσα στο οριστικό κλείσιμο του κέντρου κράτησης αλλοδαπών Παγανής και αν θα αναθεωρήσει την πολιτική αντιμετώπισης των μικτών μεταναστευτικών ρευμάτων στα σημεία εισόδου με κατάλληλες δομές υποδοχής και ειδική μέριμνα για όσους χρήζουν διεθνούς ή ανθρωπιστικής προστασίας.
 
Οι βουλευτές εκφράζουν το φόβο τους για προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας σε βάρος ανυπεράσπιστων ανθρώπων.
 
Οι βουλευτές με κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν : «Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας η ύπαρξη του κέντρου κράτησης στη Παγανή Λέσβου. Αποτελεί όμως εξίσου ντροπή στην «ανθρώπινη τραγωδία» και στις «απάνθρωπες συνθήκες που θίγουν τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», όπως διαπιστώνει μετά από την επίσκεψή του ο υφυπουργός, η πολιτεία να απαντά με αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα».
 
 
 
                                             Το Γραφείο Τύπου