Δελτία Τύπου

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσου Κουράκη, στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Ημερομηνία: 
03/04/2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τάσος Κουράκης, απηύθυνε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, χαιρετισμό κατά τη διάρκεια του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που γίνεται φέτος σε 14 πόλεις της Ελλάδας και στο οποίο μαθητές και μαθήτριες παρουσιάζουν έργα ψηφιακής δημιουργίας. 

Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν 7.160 μαθητές, 914 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων από τουλάχιστον 500 σχολεία όλων των βαθμίδων σε συνεργασία με 12 σχολικούς συμβούλους Πληροφορικής, ενώ τα ψηφιακά έργα των μαθητών/ τριων ξεπερνούν τα 800. Στόχος του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι η συνεργασία μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών και μαθητριών, η ανάδειξη της δημιουργικότητας, η ενημέρωση και η διάδοση των μαθητικών δραστηριοτήτων και επιτευγμάτων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τάσος Κουράκης, αφού συνεχάρη για την πρωτοβουλία αυτή τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς συμβούλους, την Περιφέρεια και τους μαθητές/ τριες, τόνισε πως αυτή η προσπάθεια εκπέμπει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, καθώς αναδεικνύεται η δημιουργικότητα των παιδιών, το συνεργατικό πνεύμα και η συλλογική δουλειά σε μία εποχή που κυριαρχεί η ατομική επιδίωξη και ο ανταγωνισμός.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε τέτοιου είδους ενέργειες και πρωτοβουλίες που προάγουν την αγάπη για τη μάθηση, τη δημιουργία, την καινοτομία και τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.