Συνεντεύξεις

Ανοίγει ο δρόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ από την πίσω πόρτα

Έντυπο: 
Ραδιόφωνο "στο Κόκκινο"
24/11/2014

Από την πίσω πόρτα επιχειρεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος την αναγνώριση ιδιωτικών πανεπιστημίων μέσω ιδιωτικών κολεγίων, καταγγέλλει στο Κόκκινο ο ακαδημαϊκός Τάσος Κουράκης.    Μιλώντας στο Κόκκινο 93,4 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ακαδημαϊκός Τάσος Κουράκη επισημαίνει το σχέδιο της Κυβέρνησης να απαξιώσει πλήρως τα δημόσια πανεπιστήμια δημιουργώντας ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα και δημιουργώντας σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας. 

Εξομοίωση των ιδιωτικών κολλεγίων με τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια προβλέπεται σε φωτογραφική τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπ. Παιδείας σήμερα στην Βουλή.

Αφορά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τα οποία δεν είναι παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων όπως το Deree, το Ανατόλια και η Ακαδημία Φλογαίτη. Με την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας και στην Ελλάδα δημιουργούνται τα πρώτα ιδιωτικά Πανεπιστήμια τα οποία θα είναι ισότιμα με τα δημόσια ΑΕΙ.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Παιδείας μεταθέτει την ευθύνη στα ίδια τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να καθορίσουν τον αριθμό των εισακτέων σε συνάρτηση με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση τους. 

http://bit.ly/1teG9cC