Δελτία Τύπου

Ανήλικοι κρατούμενοι στις φυλακές Κασσαβέτειας

Ημερομηνία: 
09/02/2010

 

Ανήλικοι κρατούμενοι στις φυλακές Κασσαβέτειας
 
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης με αφορμή τον πρόσφατο εγκλεισμό δύο αδελφών 14 και 15 ετών στη φυλακή ανηλίκων Κασσαβέτειας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ο  βουλευτής ερωτά αν ο υπουργός θα προχωρήσει στην άμεση αναμόρφωση όλου του πλαισίου που αντιμετωπίζει την παραβατικότητα των ανηλίκων με τρόπο που θα διευκολύνει την κοινωνική τους επανένταξη και αν θα επανεξετασθεί το ζήτημα της αντιμετώπισης της παραβατικότητας ανηλίκων και του μέτρου του εγκλεισμού τους το οποίο αποδεδειγμένα μετατρέπει τον ανήλικο παραβάτη σε ενήλικο εγκληματία.
 
 
Ο βουλευτής πληροφορούμενος περιπτώσεις νεαρών  κρατουμένων  και στην φυλακή ανηλίκων Αυλώνα οι οποίοι είναι έγκλειστοι για μικροαδικήματα εκφράζει την ανησυχία του για την παρατηρούμενη αυστηρότητα των αποφάσεων των δικαστηρίων ανηλίκων οι οποίες δεν βοηθούν στην κοινωνική ένταξη των παραβατικών ανηλίκων.
 
Ο Τ. Κουράκης δήλωσε: «είναι γνωστό ότι  ο εγκλεισμός παιδιών και ο συγχρωτισμός τους με άλλους κρατούμενους μεγαλύτερους στην ηλικία είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος για τον κοινωνικό αποκλεισμό αυτών των παιδιών που δρομολογεί την υποτροπή καθώς το περιβάλλον των φυλακών και η έλλειψη υποδομών κάθε άλλο παρά βοηθούν στο σωφρονισμό και στην κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων».
 
 
 
 
 
                                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ