Δελτία Τύπου

Δήλωση του Τάσου Κουράκη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη ματαίωση της κατασκευής της υποθαλάσσιας αρτηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Ημερομηνία: 
09/07/2009

Δήλωση του Τάσου Κουράκη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη ματαίωση της κατασκευής της υποθαλάσσιας αρτηρίας στη Θεσσαλονίκη.
 
«Η επικείμενη ματαίωση της κατασκευής της πολύπαθης υποθαλάσσιας παράκαμψης της Θεσσαλονίκης και η συνοδός παχυλή αποζημίωση των αναδόχων εταιρειών δικαιώνει τους αγώνες του λαού της Θεσσαλονίκης για το άστοχο του όλου σχεδιασμού αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε στον οικιστικό ιστό της πόλης. Και τώρα που έφυγαν οι βάρβαροι και θα αρχίσουν από όλες τις πλευρές οι θριαμβολογίες και οι οιμωγές, καλό θα είναι να επαναφέρουμε στη μνήμη μας την εμμονή για  κατασκευή του έργου όχι μόνο του ΥΠΕΧΩΔΕ (της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης) και του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και όλων εκείνων που σαμποτάρισαν το δημοψήφισμα, ακυρώνοντας στην ουσία τη δυνατότητα να ενημερωθεί το κοινό και να εκφραστούν οι κάτοικοι της πόλης για το έργο αυτό.
Τέλος είναι λυπηρό ότι η όλη ιστορία δεν ήταν χωρίς επιπτώσεις. Όχι μόνο δεν προωθήθηκαν υποδομές (αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, θαλάσσια συγκοινωνία, κ.α) αλλά χαρίστηκαν και στους εργολάβους, με τη μορφή της αποζημίωσης,  χρήματα του ελληνικού λαού τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν στην πόλη για την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Ένα ακόμη μελανό σημείο στο σώμα της πόλης»