Δελτία Τύπου

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ιστορική φυσιογνωμία του παλαιστινιακού αγώνα, Λέιλα Χαλέντ

Ημερομηνία: 
28/06/2016

Tην Τρίτη 28 Ιουνίου, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την ιστορική φυσιογνωμία του παλαιστινιακού αγώνα, Λέϊλα Χαλέντ. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Πάνος Ρήγας, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής πολιτικής και  Ελληνισμού της Διασποράς, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, η βουλεύτρια Χαρά Καφαντάρη, ο Νεκτάριος Μπουγδάνης, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και η Νόρμα Ρισμάουι, Παλαιστίνια και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού-Παπάγου.

Η Λέϊλα Χαλέντ, πέρα από μια εμβληματική φυσιογνωμία, είναι μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης αλλά και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, στη βάση της πρόσφατης εμπειρίας της επίσημης αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Ειδικότερα το ζήτημα των εποικισμών στη Δυτική Όχθη, για τον τρόπο που στέκεται εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος υπέρ της λύσης του Παλαιστινιακού Ζητήματος, με μια ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής.

Συζητήθηκαν επίσης, τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής με φόντο τον Συριακό εμφύλιο πόλεμο και το προσφυγικό ζήτημα.

Στη συνάντηση τονίστηκε η στενή σχέση των δύο λαών και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας για ζητήματα ειρήνης και διεθνούς αλληλεγγύης.