Δελτία Τύπου

Συνάντηση εργασίας της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Παλαιστίνης με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

Ημερομηνία: 
24/03/2016

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας  - Παλαιστίνης με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Marwan Toubassi. Στη συνάντηση προήδρευσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΚΟΦ Ελλάδας – Παλαιστίνης κ. Αναστάσιος Κουράκης, ενώ παρέστη και ο επικεφαλής του Γραφείου του Διπλωματικού Συμβούλου της Βουλής των Ελλήνων, πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος. Στόχος της συζήτησης ήταν η ενημέρωση των βουλευτών μελών της Ομάδας Φιλίας για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και την πορεία των προσπαθειών για τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αναπτύχθηκαν επίσης και τα τρέχοντα διμερή ζητήματα, ενώ διερευνήθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ο Παλαιστίνιος πρέσβης διαβίβασε στο πλαίσιο αυτό πρόσκληση στα μέλη της Ομάδας Φιλίας από το Παλαιστινιακό Κοινοβούλιο για την πραγματοποίηση επίσκεψης στην Παλαιστίνη το επόμενο διάστημα.  

O Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας κ. Αναστάσιος Κουράκης αφού τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση, υπογράμμισε ότι η μακροχρόνια φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς είναι σταθερή και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στους κοινούς αγώνες και στον κοινό στόχο για ειρήνη και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως τόνισε ο κ. Κουράκης, η Ομάδα Φιλίας είναι έτοιμη να επεξεργαστεί πρωτοβουλίες για να στηρίξει τις προσπάθειες της Παλαιστίνης σε όλα τα επίπεδα.