Δράσεις

Εμποδίστηκε από το Κυπριακό κράτος η επιβίβαση του Τάσου Κουράκη στην αποστολή, με χρησιμοποίηση δυνάμεων αστυνομίας, λιμενικού, μυστικών υπηρεσιών και ελικοπτέρου!

Ημερομηνία: 
30/05/2010

Ο Τάσος Κουράκης εμποδίστηκε από το Κυπριακό κράτος να επιβιβαστεί στην διεθνή αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας. Η Κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για κάθε είδους επαφή με την ανθρωπιστική αποστολή. Παρά τις έντονες προσπάθειες των μελών της αποστολής που βρισκόταν στο κυπριακό έδαφος να ενωθούν με τον διεθνή στόλο, αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατό.

Ο Τάσος Κουράκης, λίγο πριν αναχωρήσει από την Κύπρο επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «η πολιτική της Κύπρου στο Παλαιστινιακό είναι ταυτισμένη με την πολιτική του Τελ Αβίβ. Οπως το Ισραήλ ξεχνάει το Ολοκαύτωμα και τις διώξεις των Εβραίων, επιβάλλοντας την ίδια πολιτική γενοκτονίας στους Παλαιστίνιους, με ανάλογο τρόπο η Κύπρος ξεχνάει τη δική της κατοχή από τον τουρκικό στρατό, μη αντιδρώντας με τον τρόπο της στην κατοχή της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ. Δυστυχώς».