Δράσεις

Την Υπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου συνάντησε σήμερα ο Τάσος Κουράκης για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Ημερομηνία: 
21/01/2010

Την Υπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου συνάντησε σήμερα ο Τάσος Κουράκης για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.
 
 Την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κύριο Βασίλη Κουλαϊδή επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.
Στις συναντήσεις αυτές ο Τ. Κουράκης έθεσε το τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης, το μεγάλο αριθμό των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και την ανάγκη διορισμού μόνιμου προσωπικού και την πολύ μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στις πληρωμές των ωρομισθίων εκπαιδευτικών. Έθεσε επίσης το χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών ΑμεΑ, το πρόβλημα των καθαριστριών στα σχολεία που εξακολουθούν να είναι απλήρωτες, ενώ οι μισές περίπου από τις 15.450 που απασχολούνται στα σχολικά συγκροτήματα της χώρας είναι συμβασιούχες και όχι με μόνιμη εργασιακή σχέση στο δημόσιο.
Για όλα αυτά τα προβλήματα ο βουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί τις προθέσεις τις κυβέρνησης, καθώς και για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που σκοπεύει να κάνει για το ζήτημα των κολλεγίων. Ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί τι πρόκειται να γίνει με τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχοντας προϋπηρεσία δικαιολογημένα ανησυχούν για το διορισμό τους καθώς η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει αλλαγή στο σύστημα  πρόσληψης στο δημόσιο. Η Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον Τ. Κουράκη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή κατάργηση της ωρομισθίας μόνο στο ολοήμερο σχολείο. Είπε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος στην αλλαγή του συστήματος προσλήψεων των εκπαιδευτικών, την οποία όμως δεν προσδιόρισε. Τον ενημέρωσε για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολλεγίων που έχει σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας στο Συμβούλιο Επικρατείας. Τον διαβεβαίωσε ότι τα κολλέγια θα ανήκουν στην μεταλυκειακή εκπαίδευση και όχι στην τριτοβάθμια.
Ο Γενικός Γραμματέας Β. Κουλαϊδής είπε ότι τα χρήματα που προορίζονται για τις πληρωμές των καθαριστριών των σχολικών μονάδων βρίσκονται ήδη στις ΔΟΥ και πρέπει οι Νομαρχίες να τα εκταμιεύσουν από εκεί. Για το θέμα των προσλήψεων καθαριστριών με μόνιμη εργασιακή σχέση είπε στον Τ. Κουράκη ότι η κυβέρνηση αναζητά συνολική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης υποστηρικτικού προσωπικού για τις σχολικές μονάδες (διοικητικό προσωπικό, σχολικοί ψυχολόγοι, καθαρίστριες, κ.α.). Τέλος, για το πρόβλημα της σχολικής στέγης είπε ότι φέτος είναι διαθέσιμα περισσότερα κονδύλια, αλλά απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την απλοποίηση του συστήματος απορρόφησής τους.
 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ