Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Τ. Κουράκη στις φυλακές Λάρισας και Τρικάλων και συνάντηση με τους Κούρδους κρατούμενους που έχουν ράψει τα χείλη τους

Ημερομηνία: 
16/11/2008

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων επισκέφτηκαν σήμερα τις φυλακές Λάρισας και Τρικάλων, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας, να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να μεταφέρουν τη φωνή τους έξω από τους τείχους των φυλακών.

Μετά τη συνάντηση με τους τρεις Κούρδους κρατούμενους των φυλακών Τρικάλων που έχουν ράψει τα χείλη τους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης δήλωσε:

«Η συνομιλία με ανθρώπους που έχουν ραμμένα χείλη υπερβαίνει κάθε μορφή επικοινωνίας. Μία λέξη μόνο εκφέρεται: Απελπισία.
Απελπισία για τα δεινά των ανθρώπων που βρέθηκαν στη φυλακή με υπερβολικές ποινές, σε ένα περιβάλλον που εκτός από την ελευθερία τούς στερεί και την αξιοπρέπεια.
Οι τρεις Κούρδοι με τα ραμμένα χείλη μας δήλωσαν ότι πέρα από τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα οποία απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις (όπως π.χ. για το γεγονός ότι ένας εξ αυτών παραμένει στη φυλακή ενώ έχει εκτίσει την ποινή του) με την πράξη τους δηλώνουν επίσης ότι στηρίζουν και συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία πείνας των κρατουμένων, μέχρι την τελική δικαίωση.
Ο αγώνας των κρατουμένων σε όλη την Ελλάδα είναι πάνω απ’ όλα ένας αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να δώσει άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ήδη έχει αργήσει πολύ».

Την Τρίτη ο Τ. Κουράκης μαζί με αντιπροσωπεία της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα θα επισκεφθεί τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών.