Άρθρα

Προσοχή, η βλακεία δαγκώνει

Η ΑΥΓΗ, 22/10/2010

 

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Με το βήμα του αρχηγού του εναρμονίστηκε χτες ο Άδωνις στη Βουλή. Και μας εξήγησε τον εθνικό κίνδυνο που αντιπροσωπεύει το μουσουλμανικό τέμενος -αν κάποτε σώσει και ανεγερθεί. Τι αίσχος θα είναι οι μιναρέδες μέσα στην ελληνοχριστιανική μας πρωτεύουσα. Πώς οι τρομοκράτες θα στρατολογούν καμικάζι στο τζαμί με έξοδα του δημοσίου. Και όλα αυτά σε μια Αθήνα που ο Καρατζαφέρης διαπίστωσε προχτές ότι ήδη είναι αποπνικτική, γιατί στην πλατεία Θεάτρου και στα πέριξ που περιόδευσε συνάντησε πολλούς ξένους και ελάχιστους Έλληνες.

Φυσικά οι ΛΑΟΣ και οι όμοιοί τους δεν τα βάζουν με τους ξένους ό,τι να ‘ναι. Δεν τους πειράζουν οι ξένοι τοποτηρητές που σουλατσάρουν στα υπουργεία -τίποτε αποπνικτικό επ’ αυτού. Ούτε τα μνημόνια στην αγγλική, ούτε οι εντολές στη γερμανική, ούτε οι οδηγίες στην εσπεράντο των αγορών εμποδίζουν την αναπνοή τους. Ούτε φυσικά είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Ουδέν αποπνικτικόν στην υπαγωγή των ενόπλων δυνάμεων σε ξένους σχεδιασμούς και ξένους διοικητές για επιχειρήσεις σε ξένες χώρες. Τίποτε από αυτά δεν μπαίνει στα επιλεκτικά ρουθούνια τους.

Οι άθλιοι του καιρού μας, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, τους μυρίζουν. Εκείνοι που στοιβάζονται μήνες και μήνες στα αστυνομικά τμήματα, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ πριν από τρεις μόλις μέρες. Σε συνθήκες πραγματικής ασφυξίας. Με τη συνοδεία ταπεινώσεων, ξύλου και βασανιστηρίων, αν πιστέψουμε τον ίδιο αξιωματούχο και όχι τους αξιωματικούς των ταγμάτων ασφαλείας της Χρυσής Αυγής. Χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς διερμηνείς, χωρίς νομική προστασία, έρμαια στα χέρια κάθε αστυνομικού που «αποπνίγεται» με την παρουσία τους. Άνθρωποι χωρίς όνομα, χωρίς πατρίδα, χωρίς δουλειά και χωρίς μέλλον.

Δεν είναι να τα παίρνει κανείς όλα αυτά ελαφρά. Το επιχείρημα ότι πρόκειται για δείγματα απάνθρωπης βλακείας δεν αρκεί δυστυχώς. Η βλακεία του είδους δαγκώνει και έχει προκαλέσει παλιότερα απίστευτες τραγωδίες. Και σήμερα ο ανιστόρητος Σαρκοζί διώχνει τους Ρομά, η απόγονος των προγόνων της Μέρκελ επιτίθεται στους απροσάρμοστους ξένους, η Ευρώπη αντηχεί από ξενοφοβικά γρυλλίσματα, ενώ στην Ελλάδα η επίσημη πολιτική για το μεταναστευτικό είναι τόσο φοβικά βλακώδης, που δικαιούται να χαρακτηριστεί ντροπαλός καρατζαφερισμός. Και δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα από τη βλακεία στην εξουσία…

www.avgi.gr/ArticleActionshow.action

 

Επιστροφή στην ενότητα Άρθρα