Δελτία Τύπου

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Προίκα στο Deere και όχι στην Παιδεία»

Ημερομηνία: 
15/12/2014

 

Ανακοίνωση

του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

και της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

  «Προίκα στο Deere και όχι στην Παιδεία»

 

 

Ακόμα και τις τελευταίες μέρες της θητείας του στη θέση του Υπουργού της Παιδείας ο κ. Λοβέρδος, δεν παραλείπει να θυμίσει στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην Ελληνική κοινωνία την προσήλωσή του στο όραμα της απόλυτης ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, ενέκρινε την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων του Deere στα δημόσια Λύκεια της χώρας, οι οποίες στοχεύουν στη διαφήμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδιωτικού κολεγίου.

 

 Συγκεκριμένα, με το υπ. αριθμ. 199648/Δ7/9/12/2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίνεται το αίτημα επισκέψεων σε Λύκεια από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω έγκριση, «οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο: α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.), β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου.»

 

Φαίνεται ότι δεν έφτανε στα ποικίλα κολέγια που λειτουργούν στην πατρίδα μας η συγκυβερνητική προσφορά ισοτίμησης των πανάκριβών τίτλων τους με εκείνους των δημόσιων ΑΕΙ. Τώρα προσφέρονται και οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων μας βορρά στις επεκτατικές ορέξεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών επιχειρήσεων.

 

Καθίσταται σαφές από όλα τα παραπάνω, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακόμα και αυτή την ύστατη για την κυβέρνηση ώρα, έχει ως προτεραιότητα της,  την προώθηση των συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την διαφήμιση των κολεγιών.  

 

 

Το Γραφείο Τύπου

15/12/2014