Δελτία Τύπου

Ο Τάσος Κουράκης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία: 
30/10/2008

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης συνοδευόμενος από μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση από το διευθυντή για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στα κρατητήρια της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Από την ενημέρωση προέκυψε ότι η χωρητικότητα των κρατητηρίων είναι για 70 κρατούμενους και για διαμονή όχι περισσότερο από 5 μέρες. Στην πραγματικότητα όμως εξαιτίας του υπερπληθυσμού των φυλακών οι κρατούμενοι παραμένουν έως και 4 μήνες σε χώρους που δεν κατασκευάστηκαν για το σκοπό αυτό.
Μετά την ενημέρωση ο Τάσος Κουράκης επισκέφτηκε τα κρατητήρια και μίλησε με τους κρατούμενους διαπιστώνοντας τις πολύ κακές συνθήκες διαμονής, την ανυπαρξία προαυλισμού και άλλων διευκολύνσεων που έχουν οι κρατούμενοι στις φυλακές. Το κύριο αίτημα των κρατουμένων είναι ή άμεση μεταγωγή τους στις φυλακές.
Στο τέλος της επίσκεψης ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη μείωση του υπερπληθυσμού στις φυλακές μέσω της βελτίωσης του ποινικού κώδικα καθώς και για την ουσιαστική αναμόρφωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων στις φυλακές και τα κρατητήρια».
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Τάσος Κουράκης συμμετείχε στη μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων με κατάληξη τις φυλακές Διαβατών για την ανάδειξη των αιτημάτων των κρατουμένων ενόψει των κινητοποιήσεων τους που αρχίζουν από σήμερα.