Δελτία Τύπου

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με αναβαθμισμένο το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό και με ουσιαστική στήριξη στο διαπολιτισμικό πρόγραμμα».

Ημερομηνία: 
12/09/2016

Το 5ο διαπολιτισμικό σχολείο Μενεμένης επισκέφτηκε σήμερα, στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αν. Υπουργός Παιδείας κ. Αναστάσιος Κουράκης. Βασικό σκοπό της επίσκεψης αποτέλεσε η ανταλλαγή σκέψεων με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου σχετικά με τις ανάγκες της εκπαίδευσης και τους στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του εν λόγω σχολείου προέρχονται σε συντριπτικό ποσοστό από οικογένειες Ρομά και Παλινοστούντων.

Όπως υπογράμμισαν όλοι οι συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, φέτος το σχολείο είναι αναβαθμισμένο και σε επίπεδο συμμετοχής μαθητών και σε επίπεδο εκπαιδευτικής προετοιμασίας. Στο σχολείο λειτουργεί από την πρώτη ημέρα το ολοήμερο πρόγραμμα, όπως και σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δεν υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς και τα βιβλία έχουν ήδη διανεμηθεί.

Το Υπουργείο Παιδείας στέκεται δίπλα στις προσπάθειες του σχολείου, αλλά και όλων των δημοσίων σχολείων, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις για αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιες εκπαίδευσης. Σε ολόκληρη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία των φτωχών και υποβαθμισμένων περιοχών, προχωράμε σταθερά με  στόχο την ισότητα στη μάθηση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους ή το πολιτισμικό περιβάλλον από το οποίο προέρχονται.