Ζητήματα Παιδείας

Ομιλία Τάσου Κουράκη στο σχέδιο νόμου “Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”. Ολομέλεια Βουλής 31.8.2016

31/08/2016

«Το ελεύθερο φρόνημα του εκπαιδευτικού εξασφαλίζει κατά τα εννέα δέκατα την επιτυχία του εκπαιδευτικού έργου.»

Εάν θέλετε να δείτε και το κείμενο της ομιλίας κάντε κλικ στον τίτλο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης στην εκδήλωση με θέμα «ΠΑΙΔΕΙΑ-Δημόσιο Αγαθό»

Ημερομηνία: 
14/06/2015

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/6/2015 η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ στο Παλαιόκαστρο, με θέμα «ΠΑΙΔΕΙΑ-Δημόσιο Αγαθό» και ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη. Μετά την κατατοπιστική εισήγηση ακολούθησε μια πρωτόγνωρη διαδικασία όπου ο Υπουργός επί 3ωρο άκουσε το πλήθος των ερωτημάτων, απάντησε, συζήτησε, απευθείας και δημόσια με εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, κατοίκους, εκπροσώπους συλλογικοτήτων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όλους όσους ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση. Τόνισε ότι θα ληφθούν υπ'όψιν όσα προέκυψαν από την γόνιμη συζήτηση, ότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα τηρηθούν και ότι η μεγάλη αλλαγή για την Παιδεία θα προκύψει μέσα από το διάλογο και την συλλογική δράση.

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, στην εκδήλωση με θέμα «Παιδιά και Οικονομική κρίση: Ο ρόλος του σχολείου»

Ημερομηνία: 
25/05/2015

Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος με θέμα «Παιδιά και οικονομική κρίση:

Ο ρόλος του σχολείου» στις  19:30 το απόγευμα στο Π.Π.Ι.Ε.Δ Αίθριο Δεκελείας, θα μιλήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Τάσος Κουράκης και ο Βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος.

 

Στην εκδήλωση- συζήτηση θα γίνουν παρεμβάσεις από Εκπρόσωπους του Δήμου, της Ένωσης Γονέων,

Τ. Κουράκης: Είμαστε μεροληπτικοί υπέρ όσων έχουν ανάγκη.Συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" - 12/05/2015.

15/05/2015

.................................

Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πολύ καλά ότι τα μέτρα τα οποία προτείνουμε, είναι μέτρα που απευθύνονται σε όλον τον πληθυσμό και μάλιστα -το έχω χρησιμοποιήσει κι άλλη φορά- με μια μεροληπτική, θετική διάκριση υπέρ αυτών που το έχουν πιο πολύ ανάγκη. Ναι, εδώ είμαστε μεροληπτικοί. Θα φροντίσουμε να είμαστε μεροληπτικοί. Γιατί -και θα κλείσω με αυτό- ο Αριστοτέλης είχε πει: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων». Δεν μπορείς σε ανθρώπους που ξεκινάνε από διαφορετικές άνισες αφετηρίες, να λες ότι δίνεις ίσες ευκαιρίες. Πρέπει να είσαι μεροληπτικός με θετικό τρόπο για την ενίσχυση όλων αυτών που έχουν ανάγκη. Αυτοί είμαστε κι αυτό είναι το πρόγραμμά μας!

Για να δείτε όλο το κείμενο κάντε κλικ στο τίτλο.

Syndicate content