Δελτία Τύπου

Δήλωση Τάσου Κουράκη για τον υποβιβασμό της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ.

Ημερομηνία: 
09/05/2011

Δήλωση Τάσου Κουράκη για τον υποβιβασμό της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ.
 
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της βουλής και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Τάσος Κουράκης σε σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 9/5/11 παίρνοντας το λόγο ανάμεσα στα άλλα δήλωσε ότι:
 «Αυτή τη στιγμή ο υποβιβασμός της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ χρησιμοποιείται ως η προμετωπίδα της υποτιθέμενης κάθαρσης στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ είναι γνωστό ότι η διαπλοκή, το υπόγειο και παράνομο χρήμα, τα στημένα παιχνίδια και η βία στα γήπεδα ζουν και βασιλεύουν. Δεν είναι νοητό να χρησιμοποιηθεί το ιστορικότερο σωματείο της Θεσσαλονίκης ως εξιλαστήριο θύμα για να κουκουλωθούν οι ανομίες της ΕΠΟ και των μεγαλομετόχων των ομάδων (ΠΑΕ). Όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους. Στο πνεύμα αυτό ζητάμε το άνοιγμα φακέλων όλων των ομάδων μέσα από διακομματική επιτροπή της βουλής, και συνάντηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των βουλευτών της Θεσσαλονίκης με την πολιτική ηγεσία για την ανάληψη των ευθυνών της και για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού.»
Και ο Τάσος Κουράκης συνέχισε λέγοντας ότι:
«Σε όλους εκείνους που θεωρούν ως λύση την εκποίηση της περιουσίας του ΗΡΑΚΛΗ, τους λέμε ότι αυτή η περιουσία είναι κοινωνικό κεκτημένο και ΔΕΝ εκποιείται, ΔΕΝ ανταλλάσσεται καθώς προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών του υγιούς αθλητισμού της Β. Ελλάδας»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ