Δελτία Τύπου

Ο Τάσος Κουράκης για την εκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία: 
22/09/2009

Ο Τάσος Κουράκης για την εκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ
Μετά το debate των αρχηγών των κομμάτων, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης, επεσήμανε τα εξής:
΄΄Κατά τη διάρκεια του debate των αρχηγών των κομμάτων ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του να ρυθμιστεί το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών κολεγίων (και όχι να καταργηθεί η είσοδος των ιδιωτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) καθώς και το ότι είναι ξεκάθαρα υπέρ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χρυσώνοντας το χάπι με το ότι προέχει η αναβάθμιση και ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
 Για το ΣΥΡΙΖΑ, το κύριο για τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, είναι να απαντούν καθαρά στο ερώτημα εάν η παιδεία θα είναι δημόσιο αγαθό ή εμπόρευμα βορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή, λοιπόν, είναι η κρίσιμη πολιτική διαχωριστική γραμμή και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι πέρα από υποσχέσεις για ψίχουλα στη δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τον κ. Καραμανλή και στην εκπαιδευτική πολιτική.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αντίποδα αυτών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέσα από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές τις 4/10, αλλά κυρίως μαζί με το εκπαιδευτικό κίνημα (σπουδαστές, καθηγητές)  θα συνεχίζει να δίνει όλες του τις δυνάμεις ώστε η λογική του να αντιμετωπίζεται η παιδεία ως εμπόρευμα, να μην περάσει. ΄΄