Βουλή - Ερωτήσεις

«Η Διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ»

09/07/2014
Προς: 
τον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Ερώτηση

Αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης:957/9.7.2014

«Η Διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ»

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ με αριθμό 9/16.6.2014, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δεσμεύτηκε ως εξής: «Εάν από την αξιολόγηση διαπιστωθούν ανάγκες για νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».


Πρόσφατα, ο υπουργός δήλωσε δημόσια «Είχαμε υποσχεθεί προσδιορισμό θέσεων που χρειάζονται κατ’ ελάχιστο τα Ιδρύματα για να μπορούν να δουλέψουν όμως αυτός ο αριθμός θα προσδιοριστεί από αξιολόγηση. Προκηρύξαμε τη διαδικασία για τον αξιολογητή και θα τον έχουμε την Παρασκευή 4-7-2014».

Από την αρχική προκήρυξη για την κινητικότητα των Διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ προκύπτει η επανασύσταση οργανικών θέσεων στα 8 Πανεπιστήμια, στα οποία καταργήθηκαν οργανικές θέσεις τον Οκτώβρη 2013. Συνεπώς, η επικαλούμενη μελέτη από το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργησή τους δεν έχει πλέον βάση. Επιπλέον, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα γίνει νέα μελέτη-αξιολόγηση και εάν προκύψουν νέες θέσεις, θα προκηρυχθούν.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι υπάρχει γραπτή δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προς τους τότε απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, για την εξασφάλιση της μη απόλυσης εργαζομένων, χρησιμοποιώντας την ενδοϊδρυματική κινητικότητα και τις νέες θέσεις στα Ιδρύματα. Η δέσμευση αυτή δεν αποτέλεσε «δώρο» του τότε υπουργού, αλλά κεκτημένο των εργαζομένων, το οποίο και σηματοδότησε μια σπουδαία πρώτη νίκη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Επειδή οι επικαλούμενες μελέτες στην αρχική προκήρυξη για την κατάργηση των οργανικών θέσεων των 8 Πανεπιστημίων αποδείχτηκε ότι ήταν αναξιόπιστες, προτίθεται ο ΥΔΙΜΗΔ να επανασυστήσει όλες τις καταργηθείσες οργανικές θέσεις έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναξιολόγησης των διοικητικών δομών των 8 Ιδρυμάτων;

2. Επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα προκηρύξει νέες θέσεις πέραν του αριθμού των 600, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ΑΕΙ, να επανέλθουν οι διαθέσιμοι στις θέσεις τους και να ληφθεί υπ’ όψιν η προϋπηρεσία των υπηρετούντων;


ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Θεανώ Φωτίου

Τάσος Κουράκης

Γιάννης Αμανατίδης

Παναγιώτα Δριτσέλη

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ

Τζένη Βαμβακά

Μαρία Κανελλοπούλου

Γιώργος Πάντζας


Απάντηση: 

Δείτε την απάντηση εδώ: http://bit.ly/1p0WtLk