Βουλή - Ερωτήσεις

Απόπειρα φίμωσης στο διαδίκτυο το «κατέβασμα» της ιστοσελίδας των μαθητικών κινητοποιήσεων

06/11/2014
Προς: 
τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ερώτηση

Αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης: 4353/6.11.2014

Απόπειρα φίμωσης στο διαδίκτυο το «κατέβασμα» της ιστοσελίδας των μαθητικών κινητοποιήσεων

 

Η ιστοσελίδα  " ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" στο Facebook, στην οποία οι μαθητές, τα συντονιστικά και οι συλλογικότητες επικοινωνούσαν για να οργανώσουν και από εκεί την δράση τους, “έπεσε” μετά από την επικοινωνία του Υπουργού Παιδείας  με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς και με την Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μιλώντας από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων για την σχετική σελίδα στο facebook  και τόνισε τα εξής:

«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επικοινώνησα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο facebook έχει καλώς, είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μίας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει την λειτουργία των σχολείων τότε υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα τον σχετικό έλεγχο. Αυτό έγινε προς τον κ. Σφακιανάκη χθες το βράδυ και μετά την συζήτηση που είχαμε, σήμερα το πρωί προς την κα Κοτζαμάνη».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μέχρι αργά χθες το βράδυ(5-11-14) η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν είχε λάβει εντολή για διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

 

Επειδή αυτή η ενέργεια εντάσσεται στην τρομοκράτηση του μαθητικού κόσμου δια του αυταρχισμού και της καταστολής και εγείρει ερωτήματα περί της νομιμότητας των ενεργειών,

 

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:


1. Ποιος έδωσε την εντολή για το κατέβασμα της ιστοσελίδας " ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" στο Facebook;

2.  Ποια είναι τα ποινικά αδικήματα για τα οποία διετάχθη το κατέβασμα της  ιστοσελίδας;

3. Εν τέλει υπάρχει εμπλοκή της  Υπηρεσίας  Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σύμφωνα με την προτροπή του Υπουργού Παιδείας και αν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς της ;

                                                                                     

 

 

 Οι ερωτώντες βουλευτές

Κουράκης (Τάσος) Αναστάσιος

Κατριβάνου Βασιλική

Πάντζας  Γεώργιος

Γεωργοπούλου (Έφη) Ευσταθία

Βαμβακά  (Τζένη) Ευγενία

Κανελλοπούλου Μαρία

Απάντηση: 

Δείτε την απάντηση εδώ: http://bit.ly/1wKzkEm