Βουλή - Ερωτήσεις

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρωτοφανής διεύρυνση της επισφάλειας στην δημόσια εκπαίδευση.

29/08/2011
Προς: 
την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Ερώτηση
αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης:1178/29.8.2011

Πρωτοφανής διεύρυνση της επισφάλειας στην δημόσια εκπαίδευση.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εισάγει νέες επισφαλείς σχέσεις εργασίας στο δημόσιο σχολείο από το παράθυρο, αδιαφορώντας για την ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Αντί να καταργούνται μεσαιωνικού τύπου σχέσεις εργασίας, όπως αυτή του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, εντείνονται με τη σύναψη επισφαλών συμβάσεων που μετατρέπουν το εκπαιδευτικό έργο σε εργολαβία.
 Με την από 4-8-11 απόφαση του ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) με αριθμό πρωτ. 19362 απευθύνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος για επιλογή εκπαιδευτών με σύμβαση μίσθωσης έργου στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα επιλεγούν υποχρεούνται για την καταβολή της αμοιβής τους να εκδίδουν Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών (Α.Π.Υ.).
 
Η επίκληση του επιχειρήματος από το ΙΔΕΚΕ (έγγραφο με αρ. πρωτ. 897/12-8-11) πως η σύμβαση έργου είναι επιβεβλημένη γιατί «η πρόσκληση αφορά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα/ έργο συγχρηματοδοτούμενο, και η χρηματοδότηση της Ε.Ε. έχει ορισμένο χρονικό όριο», αναιρείται από το πλήθος των συμβάσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχει υπογράψει το Υπουργείο Παιδείας σε προγράμματα που επίσης χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (ολοήμερο, ειδική αγωγή κ.λπ.). καθώς επίσης και από το γεγονός ότι δεν μπορεί να συνάπτει μια δημόσια υπηρεσία συμβάσεις έργου με εργαζόμενους στους οποίους να αναθέτει συγκεκριμένο έργο και παράλληλα να τους υποχρεώνει σε συγκεκριμένο ωράριο και να προβλέπει αμοιβή κατά ώρα, δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας. Προφανώς, αυτοί οι εκπαιδευτικοί μετά την λήξη της σύμβασης τους δεν θα θεωρούνται άνεργοι και δεν θα έχουν δικαίωμα λήψης ταμείου ανεργίας.
Επειδή για μια ακόμη φορά το Υπουργείο επιλέγει να οξύνει τις ανισότητες στη δημόσια εκπαίδευση και να δημιουργήσει εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων.
 
Ερωτάται η κυρία Υπουργός: 
1)      Θα πάρετε πίσω αυτήν την εγκύκλιο που καταστρατηγεί την εργατική νομοθεσία και εισάγει νέες αίσχιστου είδους εργασιακές σχέσεις στην δημόσια εκπαίδευση;
 
Ο ερωτών βουλευτής
Αναστάσιος Κουράκης

Απάντηση: 

 

Στην ερώτηση του κ. Κουράκη θα απαντήσει η Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γεννηματά αφού πρώτα ο κ. Κουράκης μας την παρουσιάσει.
Ορίστε, κύριε Αντιπρόεδρε, έχετε το λόγο.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος Βουλής): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εισάγει για πρώτη φορά νέες επισφαλείς σχέσεις εργασίας στο δημόσιο, από το παράθυρο, αδιαφορώντας για την ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Αντί δηλαδή να καταργηθούν οι μεσαιωνικού τύπου σχέσεις εργασίας όπως είναι του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, τελικώς επεκτείνεται η διαδικασία των επισφαλών συμβάσεων που μετατρέπουν το εκπαιδευτικό έργο σε εργολαβία. Δυστυχώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο.
Κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει τον θεσμό του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, ο οποίος γνωρίζουμε ότι δεν απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες αμοιβές με τους υπόλοιπους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.
Στις 4/8/2011 με απόφαση του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του ΙΔΕΚΕ, απευθύνεται μία πρόσκληση ενδιαφέροντος για επιλογή εκπαιδευτών με σύμβαση μίσθωσης έργου στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα επιλεγούν υποχρεούνται για την καταβολή της αμοιβής τους, να εκδίδουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Δηλαδή παροχή υπηρεσιών με μπλοκάκι, ανά ώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας θα πληρώνονται με 300 ευρώ το μήνα και θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι την ασφάλιση τους 200 ευρώ μηνιαίως. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μία κοροϊδία, για μία υποβάθμιση του κύρους των εκπαιδευτικών και των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.
Επιπλέον, αυτοί οι εκπαιδευτικοί όταν λήγει η σύμβασή τους δεν θα δικαιούνται πλέον ταμείο ανεργίας, εξαιτίας αυτής της σχέσης εργασίας ούτε καν με αυτό το εξευτελιστικό ποσό. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, εφόσον τους θεωρείτε, κυρία Υπουργέ, ελεύθερους επαγγελματίες, μήπως θα τους βάλετε να πληρώσουν και έκτακτη εισφορά; Δεν αποκλείεται να το ακούσουμε και αυτό.
Περιμένω να ακούσω ενδεχομένως μία απάντηση ότι αυτή η σύμβαση αφορά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί ο νόμος αυτός είναι νόμος που ψηφίσατε εσείς. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μου πείτε ότι ψηφίσαμε ένα νόμο ο οποίος τελικώς μας απαγορεύει να κάνουμε κάτι άλλο από αυτό το πράγμα. Εσείς το ψηφίσατε. Επομένως, πρόκειται για μία πολιτική επιλογή.
Τώρα θα έλεγα ότι με τον τρόπο αυτό, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, αλλάζει εντελώς η αντίληψη για το εκπαιδευτικό έργο. Δεν πρόκειται πια για ένα συλλογικό αγαθό που προέρχεται από λειτουργούς, αλλά για ένα προϊόν που πουλιέται στους πολίτες από εργολάβους. Κι εδώ τι έχουμε να κάνουμε; Θέλουμε να περάσουμε μία νέα πραγματικότητα εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, γι αυτό επιλέγουμε το πλέον ευάλωτο και υποβαθμισμένο πεδίο που είναι τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως τα έχετε καταντήσει.
Θα θέλαμε σε αυτό, κυρία Υπουργέ, μία ξεκάθαρη απάντηση, καθώς βέβαια οι ελάχιστες προσλήψεις που θα κάνετε θα είναι στη βάση της εργολαβίας, δηλαδή με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών. Και εδώ θα φτιάξετε ένα νέο σχολειό, όπως το έχει ονομάσει η κυρία Υπουργός, χωρίς βιβλία, καθώς γνωρίζουμε ότι τα βιβλία δεν έχουν όχι αποσταλεί, σύμφωνα με την υπόσχεση της κυρίας Υπουργού, αλλά ούτε καν εκτυπωθεί. Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εκδόσεως Σχολικών Βιβλίων έχουν ήδη καταγγείλει, όπως και ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πολλοί άλλοι, ότι τα βιβλία θα καθυστερήσουν τραγικά και θα μιλάμε για φωτοτυπίες και cd.
Έτσι, λοιπόν, αυτό το νέο σχολείο χωρίς βιβλία, χωρίς αίθουσες διδασκαλίας, με τον εκπαιδευτικό «εργολάβο» πρωταγωνιστή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα ρωτούσα πόσο συμβαδίζουν όλα αυτά με την καθημερινή πολιτική σας.
Τέλος, θα ήθελα να πω ότι το Υπουργείο επιλέγει να οξύνει τις ανισότητες στη δημόσια εκπαίδευση με εκπαιδευτικούς πολλούς ταχυτήτων.
Ερωτάται η κυρία Υπουργός: Θα πάρετε πίσω αυτή την εγκύκλιο που καταστρατηγεί την εργατική νομοθεσία και εισάγει νέες αισχίστου είδους εργασιακές σχέσεις στη δημόσια εκπαίδευση;
Ευχαριστώ.
 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Και εγώ σας ευχαριστώ.
Το λόγο έχει η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Φωτεινή Γεννηματά.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Κύριε Κουράκη, θέλω να σας πω ξεκάθαρα πως ούτε από το παράθυρο προσπαθούμε να φέρουμε πράγματα, ούτε παρανομούμε, ούτε προσπαθούμε να παραβιάσουμε την εργατική νομοθεσία. Σεβόμαστε απολύτως τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την εκπαίδευση. Νομίζω πως εσείς υποβαθμίζετε και αδικείτε το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας με τον τρόπο που θέτετε την ερώτησή σας.
Εγώ θέλω να σας τονίσω και να σας θυμίσω τα αποτελέσματα αυτών των σχολείων. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας εκτός από τα πενήντα επτά και τα τριάντα έξι, περίπου, παραρτήματά τους σε όλη την Ελλάδα, επιπλέον έξι λειτουργούν μέσα στις φυλακές. Θεωρώ ότι προσφέρουν εξαιρετικά σημαντικό έργο.
Πριν λίγο καιρό παρευρέθηκα σε μια πάρα πολύ σεμνή τελετή στο ΙΔΕΚΕ για να επιβραβεύσουμε μία κοπέλα που ενώ βρισκόταν στις φυλακές, χάρη ακριβώς σ’ αυτά που της προσέφερε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, κατάφερε να μπει στη Νομική Σχολή, να αλλάξει τη ζωή της, να έχει πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία.
Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν υποβιβάζουμε την εκπαίδευση. Αντίθετα, σε καιρούς κρίσης και μεγάλης ανάγκης, δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους, που για οποιοδήποτε λόγο εγκατέλειψαν το σχολείο και δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση, να έχουν πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία.
Προφανώς, κύριε Κουράκη, μιλάμε εδώ για προγράμματα του ΕΣΠΑ κι αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Προφανώς οι συμβάσεις πρέπει να διαρκούν όσο διαρκεί η χρηματοδότηση του προγράμματος. Προφανώς υπάρχουν νόμοι. Οι νόμοι ψηφίζονται από την πλειοψηφία της Βουλής. Αυτό είναι το πολίτευμά μας. Αν διαφωνείτε με τους νόμους και με την πλειοψηφία αυτή, θα πρέπει να έχετε την ευκαιρία στο μέλλον να διαμορφώσετε μια τέτοια πλειοψηφία έτσι ώστε να φτιάξετε τους νόμους που εσείς θα έχετε την εντολή του ελληνικού λαού να κάνετε. Αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε και να τηρούμε τους νόμους που αυτή η Βουλή κατά πλειοψηφία ψηφίζει.
Είναι λοιπόν πάγια και θεσμοθετημένη πρακτική να ακολουθούνται αυτές οι συμβάσεις έργου για να υλοποιούνται προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ’ αυτό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Ο ερωτών Βουλευτής και Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης έχει το λόγο.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κυρία Υπουργέ, με εκπλήσσει ο τρόπος που τοποθετήστε. Λέτε ότι η Βουλή ψήφισε ένα νόμο και πρέπει να τον ακολουθούμε. Εσείς συμφωνείτε με αυτό το νόμο; Συμφωνείτε δηλαδή με το να μετατρέψουμε την εργασιακή σχέση των εκπαιδευτικών σε εργαζόμενους με μπλοκάκι; Δεν ψήφισε κάποιος άλλος αυτό το νόμο. Δεν επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εσείς τον ψηφίσατε. Ψηφίσατε ένα νόμο –που δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά μάλλον συμφωνείτε- και λέτε: Τι να κάνουμε; Υπακούμε στο νόμο.
Συμφωνείτε δηλαδή με το ότι ο νόμος αυτός καταρρακώνει τις εργασιακές σχέσεις; Και βγάλατε έναν ύμνο για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Συμφωνούμε απολύτως, είναι πάρα πολύ σημαντικός θεσμός. Ήρθε στην ελληνική κοινωνία το 1998. Προφανώς αφορά ανθρώπους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι μέλη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Πάρα πολύ ωραία. Είναι και μέσα στις φυλακές. Ακόμη πιο ωραία. Παρευρεθήκατε σε μία τελετή και τιμήσατε ένα πρόσωπο. Πολύ καλά κάνατε.
Κοιτάξτε τώρα την αντίφαση και θέλω να μου απαντήσετε επ’ αυτού: Στην αρχή του καλοκαιριού το Υπουργείο καλεί –ως οφείλει- τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, να υποβάλουν αιτήσεις ανανέωσης των αποσπάσεων. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη τακτική, μια πολύ καλή τακτική, γιατί αυτοί οι εκπαιδευτικοί έχουν μια πολύ συγκεκριμένη εμπειρία, έχουν προσόντα, έχουν ευαισθησία, δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, γνωρίζουν και αγαπούν το αντικείμενο. Δεν είναι εύκολο το σχολικό περιβάλλον των φυλακών. Συνήθως ικανοποιούνται οι αποσπάσεις σ’ αυτά τα σχολεία.
Τι κάνετε εσείς, που λέτε ότι είναι πολύ σημαντικός ο θεσμός; Στέλνετε μία αιφνιδιαστική προφορική εντολή της κυρίας Υπουργού στους διευθυντές-διευθύντριες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και τους καλείτε να αποφασίσουν για την απόσπαση μόνο δύο μόνιμων εκπαιδευτικών. Τους βάζετε να επιλέξουν, δηλαδή, ποιοι θα αποσπαστούν. Και για τους υπόλοιπους δεν γίνεται καμία απόσπαση. Μετά θα προσλάβουμε αυτούς με το μπλοκάκι.
Καταλαβαίνετε ότι με τον τρόπο αυτό έχουμε μία απόλυτη υποβάθμιση του θεσμού, καθώς εξειδικευμένο προσωπικό που ερχόταν με αποσπάσεις δεν θα έρθει αυτή τη χρονιά. Θα έχει μόνο δυο μόνιμους αποσπασμένους, που θα επιλέξει ο διευθυντής –πολύ δύσκολο καθήκον- και οι υπόλοιποι είναι με μπλοκάκι. Δηλαδή θα απομειωθεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον των Σχολειών Δεύτερης Ευκαιρίας από ένα πάρα πολύ έμπειρο προσωπικό.
Οι αποσπασμένοι κοστίζουν παραπάνω; Όχι. Είναι εργαζόμενοι που καλύπτονται από τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού. Ζητάμε απλώς αυτοί να αποσπαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως υπηρετούσαν μέχρι τώρα.
Εδώ έχουμε μία αποδόμηση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Έχουμε τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, έχουμε το υπόμνημα των διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Αττικής και των αποφοίτων, που απευθύνουν έκκληση να μην τα υποβαθμίσετε περισσότερο.
Εμείς έχουμε την αντίληψη ότι τελικώς θα τα κλείσετε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Σας λέω με συγκεκριμένα στοιχεία την υποβάθμιση που υφίστανται. Απομειώνετε το προσωπικό, αλλάζετε τις εργασιακές σχέσεις και επικαλείστε ένα νόμο που ψηφίσατε εσείς οι ίδιοι.
Όσον αφορά το τι πλειοψηφία εμείς θα επιδιώξουμε, δεν είναι του παρόντος. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι αυτή η πολιτική που άλλα λέμε και άλλα κάνουμε στην πράξη.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Και εγώ σας ευχαριστώ.
Το λόγο έχει η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Φωτεινή Γεννηματά.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Κύριε Κουράκη, θέλω να επαναλάβω ότι σε καμία περίπτωση ο στόχος μας δεν είναι να υποβαθμίσουμε τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Αντίθετα, επειδή ακριβώς αναγνωρίζουμε το πολύ σημαντικό τους έργο, η πρόθεσή μας είναι μέσα σ’ αυτές τις τόσο αντίξοες συνθήκες να διατηρηθούν, να ενισχυθούν και να συνεχίσουν να προσφέρουν αυτές τις τόσο σημαντικές υπηρεσίες.
Από εκεί και πέρα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τις προσλήψεις. Ξέρετε ότι έχουμε τον περιορισμό 1/10. Ξέρετε ότι υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Ξέρετε, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί παρά η Υπουργός, όπως είπατε πριν, να έχει προτεραιότητα να στελεχωθεί το σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας και βεβαίως να στηρίξουμε και όλες τις άλλες εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα. Βεβαίως θα στηρίξουμε και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε.
Θέλω να επαναλάβω ότι πάντα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και πάντα τα προγράμματα του ΙΔΕΚΕ με συμβάσεις έργου λειτουργούσαν και δεν φέρνουμε σήμερα κάτι καινούργιο, κάτι παράνομο ή κάτι από το παράθυρο.
Θεωρώ ότι όλα τα υπόλοιπα είναι σε μια σφαίρα συνομωσίας και θεωρίας ότι προσπαθούμε όλα να τα διαλύσουμε και όλα να τα καταστρέψουμε. Νομίζω πως έχει απαντηθεί και έχει εξαντληθεί αυτό το θέμα. Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα άχαρο να επανέρχομαι διαρκώς για να προσπαθήσω να πείσω ότι δεν είμαστε κάτι άλλο.
Να σας ενημερώσω ότι όχι μόνο θεωρούμε σημαντικό θεσμό τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, αλλά αυτή τη στιγμή προχωράει ένα νέο πρόγραμμα για το Ψηφιακό Λύκειο –εξ αποστάσεως δηλαδή- Δεύτερης Ευκαιρίας για ανθρώπους που θέλουν να ολοκληρώσουν και το λύκειο. Γιατί τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αφορούν μόνο το γυμνάσιο και την υποχρεωτική εκπαίδευση. Ίσως γνωρίζετε ότι αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα των κοινωνικών εταίρων. Αυτό το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά από την α’ λυκείου. Να σας πω ότι έχουμε απ’ όλη την Ελλάδα αιτήματα και ερωτήματα για το πότε αυτό το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο και θα μπορέσει να υλοποιηθεί.
Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτές τις δυσκολίες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με περιορισμούς στις προσλήψεις, χωρίς χρήματα, εμείς προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευρώ από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες και να δώσουμε ποιοτική εκπαίδευση, προσόντα, στους Έλληνες πολίτες που τα έχουν αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλη ανάγκη.                                                                          

 www.youtube.com/watch