Βουλή - Ερωτήσεις

Λάθος του Υπουργείου απειλεί να καταστρέψει τη ζωή μιας ολόκληρης οικογένειας.

11/11/2011
Προς: 
την κα. Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Ερώτηση

αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης:1511/11.11.2011
 
 
Λάθος του Υπουργείου απειλεί να καταστρέψει τη ζωή μιας ολόκληρης οικογένειας.
 Η κα. Βασιλική Θεολόγη είναι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών, τρίτεκνη και κατοικεί στη Ρόδο. Το καλοκαίρι του 2011 κατέθεσε τα χαρτιά της στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου προκειμένου να συμπεριληφθεί στους πίνακες προσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους απασχόλησης. Τον Αύγουστο είχε διαπιστώσει ότι είχε συμπεριληφθεί στους πίνακες αναπληρωτών που αναρτήθηκαν από το Υπουργείο.
Σύμφωνα με το νόμο, το Υπουργείο Παιδείας υποχρεούται να συμπεριλάβει στις προσλήψεις το 20% των τρίτεκνων ανά νομό.
Τον Σεπτέμβριο που βγήκαν οι προσλήψεις δεν είχε συμπεριληφθεί το όνομά της στην λίστα και πήγε να καταθέσει ένσταση, γιατί κανένας τρίτεκνος δεν είχε προσληφθεί στο Νομό Δωδεκανήσων. Δεν χρειάστηκε όμως να στείλει την ένσταση, γιατί το ίδιο το Υπουργείο αναγνώρισε το λάθος του και την διαβεβαίωσαν προφορικά, ότι το λάθος θα διορθωθεί. Την ίδια μέρα ενημέρωσαν την ενδιαφερόμενη ότι έστειλε το Υπουργείο   φαξ στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας και τον ενημέρωσαν για το λάθος τους.
Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβρη που ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις, 11 θεατρολόγοι είχαν προσληφθεί στο νομό, κανείς ωστόσο με εντοπιότητα. Επειδή η υπουργική απόφαση για την πρόσληψη της κα. Θεολόγη καθυστερούσε από το Υπουργείο, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Δωδεκανήσου έπρεπε να κάνει τις τοποθετήσεις και έτσι στελέχωσε τα σχολεία της Ρόδου με καθηγητές ΠΕ32. Η στάση του Υπουργείου στην υπόθεσή της ήταν καθησυχαστική και την διαβεβαίωναν ότι όταν υπογραφεί η υπουργική απόφαση θα ξαναγίνουν από την αρχή οι τοποθετήσεις προκειμένου να ληφθεί υπόψη η τριτεκνία και η εντοπιότητα και να μην κινδυνέψει να τοποθετηθεί εκτός Ρόδου.
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου την τηλεφώνησαν από το Υπουργείο και της έστειλαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την απόφαση του Υπουργείου με αριθμ. Πρωτοκόλλου Φ.361.1/476/126056/Δ1 στην οποία αποφασιζόταν η αναδρομική πρόσληψη της κα. Θεολόγη, ενώ όπως προαναφέρθηκε ήδη είχαν τοποθετηθεί στην Ρόδο 11 θεατρολόγοι. Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ρόδου και της ανακοινώθηκε ότι υπάρχει μόνο μία κενή θέση στην Κω.
Αντιλαμβάνεστε ότι καθώς η κα Θεολόγη  μητέρα τριών ανήλικων τέκνων, δεν έχει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση της αποστολής της τοποθέτησής της εκ μέρους του Υπουργείου, και καθώς η τοποθέτησή της στην Ρόδο είναι απολύτως νόμιμη και αξιοκρατική, είναι τελείως παράλογο να καλείται να υπηρετήσει στην Κω με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικογενειακή της ζωή.
 
 
Επειδή όλη η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο, και επειδή το ίδιο οφείλει να διορθώσει αυτή την αδικία σε βάρος της εκπαιδευτικού, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε αυτήν και στην οικογένεια της.
 
 
 
 
Ερωτάται η κα. Υπουργός:
1)θα αναλάβει το Υπουργείο τις ευθύνες που του αναλογούν και θα διορθώσει την αδικία αυτή σε βάρος της εκπαιδευτικού και της οικογένειας της, έτσι ώστε η εκπαιδευτικός να υπηρετήσει σε σχολείο της Ρόδου ;
 
 
 
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης