Βουλή - Ερωτήσεις

Στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων του Ολυμπιακού Xωριού

30/11/2007
Προς: 
Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ερώτηση

Στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων του Ολυμπιακού Xωριού

Στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού λειτουργούν το 26ο Δημοτικό Σχολείο, το 27ο Δημοτικό Σχολείο, το 12ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο Αχαρνών.
Σύμφωνα και με τα στοιχεία των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν στη στέγασή τους.
Συγκεκριμένα λειτουργούν δύο 12θεσια Δημοτικά σχολεία, τα οποία στεγάζουν 760 μαθητές,  όταν η χωρητικότητα κάθε δημοτικού σχολείου είναι 250 παιδιών. Οι μαθητές στεγάζονται σε χώρους που διαμορφώθηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας (αίθουσες υπολογιστών, πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρίας) και σε λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας (κοντέινερ).
Στο Γυμνάσιο φοιτούν 360 και στο Λύκειο 219 μαθητές. Τα δύο σχολεία συστεγάζονται σε κτίριο το οποίο έχει κατασκευαστεί μόνο για τη στέγαση του Λυκείου με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι αίθουσες διδασκαλίας και να δημιουργούνται δυσλειτουργίες.
Επίσης, 80 παιδιά της προσχολικής ηλικίας δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολικό πρόγραμμα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
 
Επειδή στο μέλλον το πρόβλημα θα επιταθεί στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς  υπάρχουν ακόμα 250 κατοικίες αδιάθετες από τον Ο.Ε.Κ. ,
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1. Πώς δικαιολογεί την ανεπάρκεια στο σχεδιασμό και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στο Ολυμπιακό Χωριό;
2. Πώς θα ενεργήσει για την επίλυση του προβλήματος;
3. Γιατί δεν επισπεύδει τις διαδικασίες για το κτίσιμο νέων σχολείων;
4. Θα καλυφθούν και πότε οι θέσεις προσωπικού στο νηπιαγωγείο;
 
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης