Βουλή - Ερωτήσεις

Αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών στο Παν/κο Νοσοκομείο Πάτρας και την υπόλοιπη Ελλάδα

11/11/2009
Προς: 
την κα Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ερώτηση

αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης: 959/11.11.2009

 
Αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών στο Παν/κο Νοσοκομείο Πάτρας και την υπόλοιπη Ελλάδα
 
Απαντώντας σε πρόσφατη επίκαιρη ερώτησή μας (9/2.11.2009)  σχετικά με την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών στα νοσηλευτικά ιδρύματα, διαβεβαιώσατε ότι προχωράει η αποπληρωμή τους για τους μήνες Οκτώβριο και Σεπτέμβριο. Σύμφωνα όμως με έγκυρη πληροφόρηση που έχουμε από όλη την Ελλάδα, οφείλονται δεδουλευμένες εφημερίες και για τους μήνες Αύγουστο, Ιούλιο ακόμα και Ιούνιο. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι για το Παν/κο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, μόνο για τον Αύγουστο, οφείλονται 400.000 ευρώ, ποσό το οποίο έχει ζητηθεί από το Υπουργείο.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι για την εκκρεμότητα αυτή, οι γιατροί του Νοσοκομείου προχωρούν από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου σε επίσχεση εργασίας. Η ατμόσφαιρα επιδεινώνεται λόγω της παντελούς έλλειψης θεσμικής επικοινωνίας μεταξύ του Νοσοκομείου και του Υπουργείου λόγω έλλειψης διοίκησης.
 
Επειδή η κατάσταση που επικρατεί στο Παν/κο Νοσοκομειακό της Πάτρας βρίσκεται σε οριακό σημείο και από τη Δευτέρα είναι προφανές ότι θα ανακύψουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του λόγω της ως ανωτέρω οφειλής των δεδουλευμένων εφημεριών αλλά και επειδή από ό,τι προκύπτει από την απάντησή σας στις 5 Νοεμβρίου στην ολομέλεια της Βουλής, φαίνεται ότι το Υπουργείο δεν έχει γνώση όλων των εκκρεμοτήτων στα νοσοκομεία της χώρας,
 
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Εάν γνωρίζει για την ανάγκη καταβολής των 400.000 για την εξόφληση των δεδουλευμένων υπερωριών του Αυγούστου στο Παν/κο Νοσοκομείο Πατρών και αν ναι, αν σκοπεύει να το καταβάλει άμεσα.
2. Εάν έχει εικόνα και ποια είναι αυτή σχετικά με τις συνολικές οφειλές δεδουλευμένων εφημεριών όλων των νοσοκομείων της χώρας, για το δεύτερο τετράμηνο του 2009.
Οι ερωτώντες Βουλευτές
 
Τάσος Κουράκης
 
 
Νικόλαος Τσούκαλης