ΔΕΠ

Καμιά εξέλιξη στο μεγάλο πρόβλημα της αδιοριστίας των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ

Ημερομηνία: 
20/03/2012

Καμιά εξέλιξη στο μεγάλο πρόβλημα της αδιοριστίας των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ
 
   Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης και Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Συνεχίζουν να εκκρεμούν οι διορισμοί 800 και πλέον εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και ΕΠ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

15/03/2012
Προς: 
τους κ.κ. Υπουργούς • Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων • Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης • Οικονομικών

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Αδικαιολόγητη η αναβολή των διορισμών μελών ΔΕΠ και ΕΠ. Χωρίς καθήκοντα αφήνει τους Λέκτορες η κυβέρνηση.

19/12/2011
Προς: 
την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης:303/12.12.2011

αριθμός πρωτοκόλλου επανακατάθεσης:338/19.12.2011

Απάντηση: 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Είναι η πρώτη φορά που ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο και είναι εδώ να μου απαντήσει ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος είναι εκλεκτός συνάδελφος του ακαδημαϊκού χώρου. Με την έννοια αυτή, θα ήθελα η πρώτη μας επαφή να έχει ένα χαρακτήρα ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων που φαντάζομαι απασχολούν και τους δύο.
Η ερώτησή μου αφορά στην πρόσληψη εκλεγμένων συναδέλφων ΔΕΠ, οι οποίοι περιμένουν πάρα πολλά χρόνια. Έχω μπροστά μου μια ερώτηση που είχα υποβάλει στις 23.11.2010, η οποία άρχιζε ως εξής «εδώ και δυο χρόνια αναμονής, μετά από δυο χρόνια που μεσολαβούν από την εκλογή των νέων μελών του ΔΕΠ κ.λπ.». Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων, οι οποίοι έχουν υποστεί όλες τις δοκιμασίες για να διοριστούν.
Τότε ο Υφυπουργός κ. Πανάρετος μου είχε πει, σε γραπτή ερώτηση, ότι στις θέσεις που εκκρεμούν οι συνάδελφοι θα διοριστούν σε δυο φάσεις, την άνοιξη του 2011 και τον Αύγουστο του 2011. Όπως γνωρίζω, πριν από λίγο εσείς υπογράψατε για το διορισμό περίπου τετρακοσίων μελών ΔΕΠ στα πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι. Είναι βέβαια κακό το ότι πιστώνονται στο νέο έτος. Πλην όμως θα θέλαμε μια απάντηση πότε το βλέπετε να γίνεται για τους υπόλοιπους.
Η ερώτησή μας αφορά επιπλέον και μια δεύτερη κατηγορία που έχει σχέση με τους λέκτορες, οι οποίοι είναι συνάδελφοι που διδάσκουν και έχουν περάσει και αυτοί όλη τη διαδικασία. Βεβαίως, πρέπει να καθοριστεί το διδακτικό και ερευνητικό τους έργο, καθώς και το δικαίωμα για τη χορήγηση επιστημονικών και λοιπών αδειών και τι δυνατότητες συμμετοχής έχουν στα συλλογικά όργανα.
Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία των μονίμων λεκτόρων, όπου γίνεται ένας αδικαιολόγητος διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνους που έχουν υποβάλει αίτηση πριν από την 1.7.2011 και σε εκείνους που έχουν υποβάλει μετά την 1.7.2011. Η δεύτερη κατηγορία, λοιπόν, καταδικάζεται ισοβίως να παραμείνει σε αυτή τη βαθμίδα και να μην έχουν κανένα κίνητρο να εξελιχθούν στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή.
Ειδικά αυτή η κατηγορία, κατά έναν περίεργο τρόπο, βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από τους επί θητεία μονίμους, οι οποίοι μπορούν να εξελίσσονται. Αυτοί, λοιπόν που έχουν μονιμοποιηθεί τιμωρούνται να παραμείνουν στη θέση τους, να μην κάνουν κανένα ερευνητικό έργο, να μην έχουν κανένα κίνητρο μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Φαντάζομαι ότι αυτό μάλλον προέκυψε από μια –θα έλεγα- σύγχυση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπήρχε μένος εναντίον αυτών των συναδέλφων που είναι γύρω στους διακόσιους σε όλη την Ελλάδα.
Με βάση αυτές τις σκέψεις και βάσει του τελευταίου που ανέφερα –που επίσης έχει σχέση με το πρώτο θέμα- είχα ζητήσει και είχε γίνει δεκτό ο κατάλογος των μελών που είναι υπό διορισμό να έχει αναρτηθεί για λόγους διαφάνειας στο διαδίκτυο. Καλό θα είναι, λοιπόν, να επικαιροποιήσουμε αυτό τον κατάλογο με τους νέους υπό διορισμό, για να εξασφαλιστεί έστω μια πλήρης διαφάνεια. Νομίζω ότι δεν έχετε κανένα λόγο να το αρνηθείτε.
Στη δευτερολογία μου θα επανέλθω επί ορισμένων ακόμη θεμάτων.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης):  Το λόγο έχει ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχηθώ «χρόνια πολλά» και «καλές εορτές» στους παρευρισκομένους, γιατί φαντάζομαι ότι είναι η τελευταία φορά πριν τα Χριστούγεννα που συναντώμεθα στην Αίθουσα αυτή.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Κουράκη τόσο για την ερώτησή του όσο και για την καλοσύνη που είχε να την αναβάλουμε πριν από δυο εβδομάδες, όταν δεν είχα πάρει ακόμη τις αρμοδιότητες για να τη συζητήσουμε.
Είχαμε την ευκαιρία προχθές να κάνουμε μια γενικότερη συζήτηση για τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με αφορμή την ενημέρωση για τα θέματα που αφορούσαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συζητήσαμε εκεί για την οικονομική κρίση και πώς αυτή πλήττει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και βεβαίως και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Νομίζω ότι θα έπρεπε, εκπροσωπώντας το Υπουργείο, να αναγνωρίσω ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί τόσο της πρωτοβάθμιας όσος και της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρά το γεγονός ότι και αυτοί έχουν πληγεί από την κρίση, έχουν περικοπεί οι μισθοί τους και λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή, στη συντριπτική πλειοψηφία τους συνεχίζουν να επιτελούν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και αυτό νομίζω ότι πρέπει να το αναγνωρίσουμε.
Όσον αφορά το θέμα το οποίο θέτετε, πράγματι υπήρξε μία καθυστέρηση σχετικά με την έγκριση των διορισμών των πρώτων εκλεγέντων μελών ΔΕΠ, αλλά και μελών εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ. Αυτό έγινε λόγω διαδικαστικών προβλημάτων, δηλαδή, έπρεπε να ολοκληρωθεί και η απογραφή ως προαπαιτούμενο για τη δημοσίευση των διορισμών. Ήταν η αναλογία ένα προς πέντε.
Όμως, εν πάση περιπτώσει, προχωρήσαμε στο διορισμό τριακοσίων σαράντα εννέα μελών ΔΕΠ, όπως αναφέρατε και πενήντα ενός μελών εκπαιδευτικού προσωπικού για τα ΤΕΙ, τα οποία θα πάρουν ΦΕΚ την 2-1-2012. Εκκρεμούν περίπου πεντακόσιοι διορισμοί. Εδώ θέλω να κάνω μία επισήμανση, γιατί φαίνεται πολλές φορές ότι θέλουμε να διορίσουμε ανθρώπους στο δημόσιο. Εδώ δεν πρόκειται περί αυτού. Εδώ έχουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν εκλεγεί. Πολλοί εξ αυτών, όπως αναφέρατε, έχουν εκλεγεί εδώ και χρόνια. Εκκρεμεί ο διορισμός τους, είναι άνεργοι. Πολλοί εξ αυτών έχουν αφήσει θέσεις τις οποίες κατείχαν.
Θα σας πω ότι είμαι και εγώ παθών. Όταν επέστρεψα από τις Ηνωμένες Πολιτείες είχα αφήσει εκεί τη θέση μου. Είχα παραιτηθεί από καθηγητής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξελέγην στην Ελλάδα και περίπου ενάμιση χρόνο, μέχρι να διοριστώ, παρέμεινα άνεργος. Αυτό, γιατί; Διότι νομίζω ότι υπάρχει ένα παράδοξο στο σύστημα. Πρώτα προκηρύσσονται οι θέσεις, γίνονται οι εκλογές και μετά αναμένουμε την έγκριση των πιστώσεων.
Νομίζω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, δηλαδή, πρέπει πρώτα να υπάρξει η πίστωση και μετά να προκηρύσσονται θέσεις και να γίνονται οι εκλογές. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αλλάξουμε.
Συμφωνώ απολύτως και θα προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση της λίστας που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο.
Όσον αφορά τους λέκτορες, υπάρχει ήδη μία ερμηνευτική εγκύκλιος -την οποία θα καταθέσω στα Πρακτικά- η οποία ρυθμίζει το θέμα των λεκτόρων.
Ως προς το δεύτερο θέμα το οποίο θέτετε για τους μόνιμους λέκτορες, θα υπάρξει πρόνοια μέσα από μία τροπολογία που θα κατατεθεί για να ρυθμιστεί, γιατί πράγματι υπήρχε εκεί ένα κενό. Πάντοτε στην εφαρμογή του νόμου βλέπουμε πράγματα τα οποία ενδεχομένως -όσον αφορά τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση συμβαίνει με μεταβατικές διατάξεις- θέλουν κάποιες ρυθμίσεις. Προχωρούμε στις ρυθμίσεις αυτές και στις βελτιώσεις, ούτως ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ο Αντιπρόεδρος κ. Κουράκης έχει το λόγο.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κύριε Υπουργέ, ευχαριστώ για την απάντηση.
Σχετικά με το τελευταίο που αναφέρατε για την τροπολογία, θα ήθελα περισσότερο να λεχθεί στην Αίθουσα αυτή ότι αυτή η τροπολογία για τους μόνιμους λέκτορες θα αντιμετωπίζει τους λέκτορες με ισότιμο τρόπο, όπως όλα τα άλλα μέλη ΔΕΠ, δηλαδή, τη δυνατότητα εξέλιξης, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που έχουν καταθέσει την αίτησή τους. Διότι, κακά τα ψέματα, σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, τους δινόταν η δυνατότητα μέσα σε επτά χρόνια να εξελιχθούν. Αυτό δεν μπορεί να διακοπεί τώρα βίαια, επειδή μεσολάβησε ένας άλλος νόμος. Το καταλαβαίνετε.
Επίσης, καταλαβαίνετε βέβαια ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που έχουν σχέση με τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων. Εδώ θα το γνωρίζετε βεβαίως, απλώς θέλω να το επαναλάβω ότι οι προϋπολογισμοί πρέπει να καταρτιστούν από τα νέα συμβούλια μέχρι μία ορισμένη ημερομηνία. Επειδή, όμως, τα νέα συμβούλια -εκτός από ένα Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα- δεν έχουν εκλεγεί, υπάρχει περίπτωση, ακόμη και εάν ήθελαν οι πρυτανικές αρχές που υπηρετούν τώρα να καταρτίσουν τους προϋπολογισμούς, η πάρεδρος να απορρίψει τους προϋπολογισμούς ακριβώς επειδή δεν είναι σύμφωνοι με το γράμμα του νόμου, ότι κατατίθενται από τα νέα συμβούλια.
Επομένως, θα πρέπει να υπάρχει μία αρίθμηση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να καταθέσουν τους προϋπολογισμούς, να μη γίνει η διακοπή της χρηματοδότησης -που θα έχει ολέθριες επιπτώσεις- και στη συνέχεια εφόσον και όταν εκλεγούν κ.λπ. τα συμβούλια, θα είναι μία άλλη διαδικασία.
Θέλω, επίσης, να πω ότι καλό θα είναι να λάβουμε υπ’ όψιν ότι ένα από τα αρνητικά του νόμου, όπως είπατε και το βλέπουμε στην εφαρμογή, είναι το ζήτημα ότι έχουμε εκλεγμένους πρυτάνεις, εκλεγμένες συγκλήτους που κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Το παράδειγμα προχθές του Πανεπιστημίου Αιγαίου ήταν συγκλονιστικό όσον αφορά το τι έργο παράγει. Είναι άδικο, δίκαιο, αντισυνταγματικό ή ό,τι θέλετε, να γίνεται μία βίαιη διακοπή της θητείας αυτών των εκλεγμένων πρυτανικών αρχών με άλλα συμβούλια. Σας λέω ότι παραβιάζονται ουσιαστικές διαδικασίες της δημοκρατίας.
Χαιρετίζω ακόμη το ότι παίρνετε μία πρωτοβουλία, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων να εξαιρεθούν από την εφεδρεία.
Όμως και σήμερα το πρωί σας άκουσα στην τηλεόραση να λέτε ότι αυτό είναι για ένα χρόνο. Εγώ θα έλεγα ότι επειδή οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες, θα έπρεπε το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων να εξαιρεθεί τελείως από την εφεδρεία και, γενικώς, η ιστορία της εφεδρείας να αφήσει έξω την εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια, βεβαίως, γιατί είναι πάρα πολύ αρνητικό.
Πρέπει να πω, όμως, ότι μια από στις ερωτήσεις, τις οποίες έχουμε κάνει, είναι σχετικά με τους διδάσκοντες του Π.Δ. 407. Αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι, που βοηθάει στη λειτουργία του διδακτικού προσωπικού. Η πολύ μεγάλη τους συρρίκνωση πολύ φοβάμαι ότι δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, ακόμη κι αν προχωρήσετε σε αυτό που μας είπατε, στην τακτοποίηση του διορισμού των μελών του ΔΕΠ.
Τέλος, θέλω να πω ότι θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, τώρα ή κάποια άλλη στιγμή να υπάρξει μια ημερομηνία δεσμευτική από εσάς για το πότε βλέπετε να διορίζονται τα υπόλοιπα μέλη του διδακτικού προσωπικού μέσα στο 2012. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μάλιστα, καταλαβαίνω ότι δημιουργεί μία δέσμευση. Αλλά δεν μπορεί να γίνει πολιτική χωρίς δέσμευση. Αν είναι δυνατόν θέλουμε η ημερομηνία, την οποία θα πείτε -ή περίπου, εν πάση περιπτώσει, ένα όριο, την άνοιξη, το Πάσχα, δεν ξέρω- να τηρηθεί, έτσι ώστε αυτοί οι συνάδελφοι να μπορέσουν να κάνουν κι ένα συγκεκριμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα να μπορεί ο άλλος να καθορίσει τα του οίκου του.
Όπως γνωρίζετε, δυστυχώς, κύριε Υπουργέ, πάρα πολλοί από αυτούς που περιμένουν να διοριστούν έχουν φύγει στο εξωτερικό, έχουν γυρίσει πίσω. Δηλαδή, αυτήν τη στιγμή έχουμε μία αιμορραγία άξιων συναδέλφων και καταλαβαίνετε ότι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό και με αυτά που είπατε σήμερα να συνδέσετε την παρουσία σας στο Υπουργείο με πολύ θετικά και αγαθά έργα.
Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έχει το λόγο για την δευτερολογία του.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Ήθελα να πω, κύριε Κουράκη, ότι υπάρχει αυτήν τη στιγμή ο νόμος-πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Είναι ένας νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, είναι νόμος του κράτους και σιγά-σιγά εφαρμόζεται σε πολλές πτυχές του. Γι’ αυτό συζητάμε σήμερα για το θέμα των λεκτόρων, το οποίο προκύπτει μέσα από την εφαρμογή του νόμου.
Ο νόμος, λοιπόν, εφαρμόζεται. Απομένει να εφαρμοστεί και το κομμάτι που αφορά το διοικητικό σκέλος, στο οποίο αναφερθήκατε. Νομίζω ότι και εκεί σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, περνάμε στην εφαρμογή του νόμου. Είναι ένας νόμος, ο οποίος θεωρώ ότι εκφράζει την πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας, η οποία ήταν έτοιμη γι’ αυτήν την αλλαγή στα πανεπιστήμια.
Βέβαια, μία τέτοια μεγάλη αλλαγή, ιδιαίτερα στο χώρο των πανεπιστημίων, που κυριαρχεί η αμφισβήτηση, ο διάλογος, οι συγκρούσεις γύρω από το θέματα των ιδεών, πάντοτε υπάρχουν δυσκολίες στην αποδοχή νέων πραγμάτων. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να μας αποτρέπει από τη συνέχιση του διαλόγου, που γίνεται με την πανεπιστημιακή κοινότητα, ούτως ώστε τα προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται, να καλύπτονται και ο νόμος σιγά-σιγά να εφαρμόζεται.
Θα προχωρήσω στα τρία συγκεκριμένα θέματα που θέσατε. Όσον αφορά το θέμα των διοικητικών, αυτό το οποίο είπα είναι το εξής: Υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες δεν θα καλυφθούν. Ήδη, δηλαδή, τα πανεπιστήμια είχαν τεράστια προβλήματα όσον αφορά το διοικητικό σκέλος. Εάν αυτήν τη στιγμή εφαρμοστεί και η εφεδρεία σ’ αυτήν την περίοδο που πάμε να κάνουμε την εφαρμογή ενός νέου νόμου και, επίσης, να δώσουμε τις εστίες πίσω στα πανεπιστήμια, το οποίο δημιουργεί νέες προκλήσεις και νέες ανάγκες, θα είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Συζητούμε για περίπου εκατόν εβδομήντα ανθρώπους. Αυτό στο συνολικό δημοσιονομικό κόστος για τη χώρα είναι απειροελάχιστο., αλλά είναι κρίσιμο για τη λειτουργία των ιδρυμάτων.
Αυτό, λοιπόν, το οποίο ζήτησα, είναι, αν είναι δυνατόν, μέσα στα πλαίσια της γενικότερης κρίσης και των γενικότερων υπολογισμών για ένα χρόνο μέχρι να εφαρμοστεί ο νόμος να μην εφαρμοστεί η εφεδρεία στους διοικητικούς των πανεπιστημίων για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο.
Στο δεύτερο στοιχείο για τους λέκτορες θα δείτε ότι θα σας καλύψει η τροπολογία που θα κατατεθεί και δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Έχουμε συζητήσει συνολικά και με τους λέκτορες. Πράγματι, υπήρξε ένα πρόβλημα στις μεταβατικές ρυθμίσεις κι αυτό θα καλυφθεί.
Όσον αφορά το θέμα των προϋπολογισμών, ήδη έχουν καταρτιστεί κατά βάση οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων από τις Συγκλήτους και σιγά-σιγά με τα νέα συμβούλια οι προϋπολογισμοί αυτοί θα εγκρίνονται με μικρές –φαντάζομαι- αλλαγές και θα κατατίθενται ιδιαίτερα γι’ αυτό το πρώτο μεταβατικό έτος.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Μου επιτρέπετε να λάβω το λόγο, κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ορίστε, κύριε Κουράκη.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Σε σχέση με τους εκλεγμένους λέκτορες, όσους έχουν εκλεγεί μετά την ψήφιση του νόμου -και υπάρχει μια αμφισβήτηση και για τις προκηρύξεις τους- τι γίνεται;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Οι μόνιμοι λέκτορες είτε θα…
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Δεν αναφέρομαι στους μόνιμους, αλλά σε αυτούς που έχουν εκλεγεί μετά την ψήφιση του νόμου ή έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τους.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Θα συνεχίσουν κανονικά οι διαδικασίες. Αυτό θεραπεύεται με την εγκύκλιο την οποία θα καταθέσω στα Πρακτικά.
Θα ήθελα να πω και ένα τελευταίο όσον αφορά τους διορισμούς. Εκεί έχει προηγηθεί ήδη μία επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου, πριν αναλάβω εγώ τα καθήκοντά μου, που ζητά, βέβαια, μέσα στο 2012 –ει δυνατόν- μέσα στα πλαίσια της γενικότερης κρίσης και αυτοί που απομένουν, οι εκλεγέντες και μη εισέτι διορισθέντες, να διοριστούν. Ελπίζουμε μέσα στο 2012 να καλυφθεί και αυτό το πρόβλημα.
Σας ευχαριστώ.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Αδικαιολόγητη η αναβολή των διορισμών μελών ΔΕΠ και ΕΠ. Χωρίς καθήκοντα αφήνει τους Λέκτορες η κυβέρνηση.

28/11/2011
Προς: 
την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Αδικαιολόγητη η αναβολή των διορισμών μελών ΔΕΠ και ΕΠ. Χωρίς καθήκοντα αφήνει τους Λέκτορες η κυβέρνηση.
 
 Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του Υπουργείου προς τα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ και ΕΠ που περιμένουν τον διορισμό τους, κάποια από αυτά για 3 χρόνια.

Απαράδεκτη αναβολή των διορισμών μελών ΔΕΠ

08/11/2011
Προς: 
κα. Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Ο κατάλογος των αδιορίστων μελών ΔΕΠ

06/05/2011
Προς: 
κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

Απάντηση: 

Καμιά απάντηση απ΄την κυβέρνηση για την αδιοριστία εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και διδασκόντων με το ΠΔ 407

Ημερομηνία: 
05/05/2011

Καμιά απάντηση απ΄την κυβέρνηση για την αδιοριστία εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και διδασκόντων με το ΠΔ 407
Σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προς το Υπουργείο Παιδείας που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Τάσος Κουράκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

Syndicate content