ΟΚΑΝΑ

Εκπομπή σήματος SOS από τον ΟΚΑΝΑ

11/02/2010
Προς: 
την κα Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Απάντηση: 

Αδυναμία χρηματοδότησης Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας

26/02/2008
Προς: 
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) που λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τον Ιανουάριο του 2001. Στα επτά χρόνια λειτουργίας του:

1. Έχει παράσχει τις υπηρεσίες του σε 2.230 εξαρτημένα άτομα και μέλη των οικογενειών τους.

2. Έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό λειτουργών ψυχικής υγείας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης και συνολικότερα των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Χιονοστιβάδα τα προβλήματα των Κέντρων Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, από την υποχρηματοδότησή τους. Εκκρεμεί αδικαιολόγητα η ανανέωση της 5ετούς Προγραμματικής Σύμβασης για τα Κέντρα Πρόληψης.

08/10/2007
Προς: 
Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών

Τα οικονομικά προβλήματα των Κέντρων Πρόληψης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και Αυτοδιοίκησης μεγαλώνουν ημέρα με την ημέρα. Ήδη ο ΟΚΑΝΑ ο οποίος καλύπτει το 50% της χρηματοδότησης στα Κέντρα Πρόληψης χρωστάει πολύ μεγάλο τμήμα της, με αποτέλεσμα ορισμένα κέντρα που βρίσκονται και σε περιοχές με έντονο το πρόβλημα των ναρκωτικών, όπως του Αιγάλεω, το Διαδημοτικό της Νότιας Αθήνας, των Αχαρνών να μην μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό τους.

Syndicate content