Κέντρα Πρόληψης

Σε θεσμική και οικονομική κρίση τα Κέντρα Πρόληψης

13/12/2010
Προς: 
τους Υπουργούς -Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης -Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

Απάντηση: 

Να κατοχυρωθεί θεσμικά η παρέμβαση των Κέντρων Πρόληψης στα σχολεία

20/11/2008
Προς: 
Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας

Τα τελευταία 8 χρόνια, στη Λέσβο λειτουργεί η «Πνοή», η οποία είναι ένα από τα 72 Κέντρα Πρόληψης που έχουν ιδρυθεί σε πανελλαδική κλίμακα. Λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Πολιτικής για την πρόληψη της τοξικοεξάρτησης με τη νομική μορφή Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με μέλη Δήμους και φορείς του Νομού και με την επιστημονική υποστήριξη του Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Χιονοστιβάδα τα προβλήματα των Κέντρων Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, από την υποχρηματοδότησή τους. Εκκρεμεί αδικαιολόγητα η ανανέωση της 5ετούς Προγραμματικής Σύμβασης για τα Κέντρα Πρόληψης.

08/10/2007
Προς: 
Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών

Τα οικονομικά προβλήματα των Κέντρων Πρόληψης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και Αυτοδιοίκησης μεγαλώνουν ημέρα με την ημέρα. Ήδη ο ΟΚΑΝΑ ο οποίος καλύπτει το 50% της χρηματοδότησης στα Κέντρα Πρόληψης χρωστάει πολύ μεγάλο τμήμα της, με αποτέλεσμα ορισμένα κέντρα που βρίσκονται και σε περιοχές με έντονο το πρόβλημα των ναρκωτικών, όπως του Αιγάλεω, το Διαδημοτικό της Νότιας Αθήνας, των Αχαρνών να μην μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό τους.

Syndicate content