Φοιτητές

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης παρεβρέθη ως μάρτυρας υπεράσπισης σήμερα στη δίκη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης ...

Ημερομηνία: 
27/10/2009

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
 
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης παρεβρέθη ως μάρτυρας υπεράσπισης σήμερα στη δίκη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης οι οποίοι εδιώκοντο επειδή είχαν στραφεί με συμβολική πράξη εναντίον του πρύτανη της Σχολής ο οποίος είχε εκχωρήσει τη σίτιση σε ιδιώτες. Στην δίκη παρεβρέθη πλήθος καθηγητών υπέρ των δικαζόμενων φοιτητών.

Υπονομεύεται το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

03/11/2008
Προς: 
Υπουργό Παιδείας

Πολύ σοβαρά προβλήματα δημιουργεί στη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 226, αφού υπονομεύει το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν διανομή τους.

Αθώωση του φοιτητή Κώστα Παππά στην Κομοτηνή

Ημερομηνία: 
29/01/2008

29/1/2008 Διεξήχθη σήμερα στην Κομοτηνή η δίκη του φοιτητή Κώστα Παππά, μέλους της Νεολαίας Συνασπισμού. Ο νεαρός φοιτητής αθωώθηκε πανηγυρικά. Ο φοιτητής είχε συλληφθεί την 21η Απριλίου του 2007 κατά τη διάρκεια συμβολικής διαμαρτυρίας της Νεολαίας Συνασπισμού και ανένταχτων φοιτητών/τριών στο «Σπαθί», μνημείο που ανεγέρθηκε επί χούντας με βαθύ μιλιταριστικό συμβολισμό.

Να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για τον ξυλοδαρμό φοιτητών στην Κομοτηνή

17/03/2008
Προς: 
Υπουργό Εσωτερικών

Στις 21η Απριλίου του 2007 στη Κομοτηνή κατά τη διάρκεια συμβολικής διαμαρτυρίας της Νεολαίας Συνασπισμού και ανένταχτων φοιτητών/ τριών στο «Σπαθί» (μνημείο που ανεγέρθηκε επί χούντας με βαθύ μιλιταριστικό συμβολισμό) και παρά το ότι δεν υπήρχε καμία πρόκληση από τους διαδηλωτές, ένστολοι άνδρες των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα ένας φοιτητής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δύο άλλοι να συλληφθούν.

Περιορισμοί στη χορήγηση δωρεάν συγγραμμάτων στους φοιτητές.

09/11/2007
Προς: 
Υπουργό Παιδείας

Με το νέο νόμο-πλαίσιο για τα AEI ανοίγει, μεταξύ άλλων, ο δρόμος για τον περιορισμό της δωρεάν χορήγησης συγγραμμάτων στους φοιτητές, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη φοίτηση παιδιών από οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και στερεί από όλους τους φοιτητές την ουσιαστική πρόσβαση σε δημόσια δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρικό διάταγμα που θα ρυθμίζει τα θέματα χορήγησης συγγραμμάτων ενισχύει περαιτέρω αυτή τη διαδικασία και βάζει νέα προσκόμματα στη διανομή των δωρεάν συγγραμμάτων.

Συγκεκριμένα:

Syndicate content