Συγγράμματα

υπονομεύεται η παροχή δωρεάν συγγραμμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

08/03/2011
Προς: 
την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

Απάντηση: 

Υπονομεύεται το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

03/11/2008
Προς: 
Υπουργό Παιδείας

Πολύ σοβαρά προβλήματα δημιουργεί στη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 226, αφού υπονομεύει το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν διανομή τους.

Τ. Κουράκης: να μοιράζονται δωρεάν όσα βιβλία απαιτούνται, να αναβαθμισθούν τα πανεπιστημιακά τυπογραφεία, οι βιβλιοθήκες και τα αναγνωστήρια.

Ημερομηνία: 
06/11/2008

Για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 226 μίλησε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τάσος Κουράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή. Η απαράδεκτη ρύθμιση περιορισμού των συγγραμμάτων στον αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου συνιστά βάναυση περιστολή του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν και εκπαίδευση, είπε ο Τ. Κουράκης.

Περιορισμοί στη χορήγηση δωρεάν συγγραμμάτων στους φοιτητές.

09/11/2007
Προς: 
Υπουργό Παιδείας

Με το νέο νόμο-πλαίσιο για τα AEI ανοίγει, μεταξύ άλλων, ο δρόμος για τον περιορισμό της δωρεάν χορήγησης συγγραμμάτων στους φοιτητές, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη φοίτηση παιδιών από οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και στερεί από όλους τους φοιτητές την ουσιαστική πρόσβαση σε δημόσια δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρικό διάταγμα που θα ρυθμίζει τα θέματα χορήγησης συγγραμμάτων ενισχύει περαιτέρω αυτή τη διαδικασία και βάζει νέα προσκόμματα στη διανομή των δωρεάν συγγραμμάτων.

Συγκεκριμένα:

Syndicate content