Σχολικές βιβλιοθήκες

Ατύχησε και αυτό το βιβλίο! Τα “Ματωμένα Χώματα” της Διδώς Σωτηρίου θα επιστραφούν για να αποθηκευθούν ελλείψει σχολικών βιβλιοθηκών

Ημερομηνία: 
28/05/2008

Eπί υπουργίας κ. Γιαννάκου και μεσούντος του «πολέμου» για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού αποφασίστηκε να δοθεί στους μαθητές το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα». Το λογοτεχνικό βιβλίο θα συμπλήρωνε τα κενά που θεωρήθηκε ότι το σχολικό βιβλίο ιστορίας είχε δημιουργήσει. Ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο βιβλίο μοιράστηκε μεν στους μαθητές αλλά τους ζητήθηκε να το επιστρέψουν για να μείνει στις σχολικές βιβλιοθήκες. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το υπουργείο με την απόφασή του υπονομεύει το ίδιο το εγχείρημά του.

Η «απόσυρση» ενός βιβλίου και το άδοξο τέλος ενός εγχειρήματος

29/05/2008
Προς: 
Υπουργό Παιδείας

Eπί υπουργίας κας Γιαννάκου και μεσούντος του «πολέμου» για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού αποφασίστηκε να δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα».Το λογοτεχνικό βιβλίο θα συμπλήρωνε τα κενά που θεωρήθηκε ότι το σχολικό βιβλίο ιστορίας είχε δημιουργήσει. Ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο βιβλίο μοιράστηκε μεν στους μαθητές αλλά ζητήθηκε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου να το επιστρέψουν στις (ανύπαρκτες) σχολικές βιβλιοθήκες.

Φρούδες οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τις σχολικές βιβλιοθήκες

27/05/2008
Προς: 
Υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού

Παρά το πλήθος των βαρύγδουπων προεκλογικών δεσμεύσεων και εξαγγελιών από Υπουργούς και Πρωθυπουργούς την τελευταία δεκαετία, παραμένουν ελάχιστες οι σχολικές βιβλιοθήκες. Μόνο 499 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κανένα δημοτικό σχολείο από ένα σύνολο 9.780 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή περίπου το 5% των δημόσιων σχολείων διαθέτουν βιβλιοθήκη. Αρχικά, το 2.000, το κράτος εξήγγειλε το ποσό των 70.431.000 ευρώ που θα διέθετε μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για τη δημιουργία 1.000 νέων σχολικών βιβλιοθηκών.

Απάντηση: 

Syndicate content