Μεταλλαγμένα

Δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ευγενιδείου Ιδρύματος

Ημερομηνία: 
16/12/2010

Δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ευγενιδείου Ιδρύματος
 
Προωθούνται τα μεταλλαγμένα στην Διαδραστική ΄Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα
 
 Στην διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, η οποία απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε σχολεία αλλά και μεμονωμένους μαθητές και νέους, η τρίτη θεματική ενότητα αφορά στην επιστήμη της βιοτεχνολογίας.

Να απαγορευτεί η καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora από τους αγρότες της χώρας μας

Ημερομηνία: 
03/03/2010

Να απαγορευτεί η καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora από τους αγρότες της χώρας μας
 
 

Θέσεις του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έντυπο: 
Άγνωστο
01/01/2000

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, θεωρεί καθήκον και υποχρέωσή του να εκφέρει τις θέσεις του για τα τρόφιμα και τα προϊόντα που κυκλοφορούν και παράγονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, όσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία. Για το σκοπό αυτό, συνέστησε με απόφαση του Δ.Σ Επιτροπή, με πρόεδρο τον Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας κ. Ζαχαρία Σινάκο και μέλη, τον Αναπλ. Καθηγητή Φαρμακολογίας κ. Καρακιουλάκη Γεώργιο, τον Αναπλ. Καθηγητή Βιολογίας - Γενετικής κ. Τάσο Κουράκη, τον Επικ. Καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής κ. Αλέξη Μπένο και την Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής κ. Χαρίκλεια Χατζησεβαστού.

Μεταλλαγμένες υποαλλεργικές γάτες

Έντυπο: 
Αυγή
21/01/2005

Η είδηση μας έρχεται από το Λος Άντζελες όπου μια εταιρεία γενετικής μηχανικής, η Allerca, ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει γάτες που δεν θα προκαλούν αλλεργία με το τρίχωμα ή το σάλιο τους στους γύρω ανθρώπους. Αυτές οι υποαλλεργικές γάτες προκύπτουν από μια γενετική παρέμβαση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μην παράγεται από τις γάτες μια αλλεργιογόνος πρωτεΐνη. Οι γάτες αυτές θα πωλούνται στην τιμή των 3.500 δολαρίων και υπολογίζεται η ζήτηση την πρώτη χρονιά να αγγίξει τις 200.000.

Φρένο στα μεταλλαγμένα να βάλει η συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.

27/11/2008
Προς: 
Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Φρένο στα μεταλλαγμένα να βάλει η συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος της  Ε.Ε.
 

Απάντηση: 

Τάσος Κουράκης: Να ληφθούν ισχυρά μέτρα ενάντια στα μεταλλαγμένα, στη συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.

Ημερομηνία: 
27/11/2008

Την αναγκαιότητα η συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 4/12 να λάβει ισχυρά μέτρα ενάντια στην καλλιέργεια και κατανάλωση μεταλλαγμένων τροφίμων, εντοπίζει με σημερινή του ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του Συ.Ριζ.Α. Τάσος Κουράκης.

Πρωτοφανής προσπάθεια διαμόρφωσης μιας μεταλλαγμένης γενιάς καταναλωτών μέσα από τα σχολικά βιβλία

10/09/2007
Προς: 
Υπουργό Παιδείας

Πρωτοφανής είναι η προσπάθεια που γίνεται με το βιβλίο βιολογίας της Γ΄ γυμνασίου, για να διαμορφωθεί μια στάση αποδοχής της νέας γενιάς γύρω από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Ενδεικτικά στη σελίδα 124 του βιβλίου υπάρχουν δύο εικόνες που τα λένε όλα: στη μία εικονίζονται ντομάτες ελκυστικές , κόκκινες, με την υπόδειξη ότι είναι γενετικά τροποποιημένες και στην άλλη μουχλιασμένες, ζαρωμένες και καφεκόκκινες ντομάτες, με την υπόδειξη ότι είναι μη γενετικά τροποποιημένες. Το βιβλίο δεν αναφέρεται απλά σε μια υπεροχή των μεταλλαγμένων αλλά τα αναδεικνύει ως τη μοναδική υγιή τροφή.

Syndicate content