Εκκλησία

Η απάντηση του Τ. Κουράκη στη ΝΔ για τη δήθεν πρόταση για φορολόγηση των Ορθόδοξων Χριστανών

Ημερομηνία: 
27/01/2013

Συνεπώς, οι κατά κανόνα φτωχές οικογένειες των ιερωμένων της Ελλάδας, που μαζί με τον υπόλοιπο λαό βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας των περικοπών της συγκυβέρνησης, δεν κινδυνεύουν από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί και εφαρμόζει η Ν.Δ. με τους κομματικούς συνεταίρους της..........

Η Εκκλησία εμποδίζει την ανέγερση νηπιαγωγείου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

04/04/2012
Προς: 
κ. Υπουργούς: •Εσωτερικών, •Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

« Πολυκατοικία στη θέση νηπιαγωγείου;»

30/06/2009
Προς: 
κκ. Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: « Πολυκατοικία στη θέση νηπιαγωγείου;»
 
 
Πολυκατοικία αντί για νηπιαγωγείο κινδυνεύει να κτιστεί σε οικόπεδο που περικλείεται από τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου- Φιλοποίμενος- Χατζή- Χάλκης στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έκταση 850 τ.μ της οποίας ιδιοκτήτης είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία το απέκτησε στη δεκαετία του ´50 από ανταλλαγή με αγροτικές εκτάσεις.
 

“Δημόσια έκταση στο Δ. Πανοράματος, δωρίζεται στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης”

25/02/2009
Προς: 
Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ενώ το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου είναι σε πλήρη εξέλιξη, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στη δωρεάν παραχώρηση δασικής έκτασης 32 στρεμμάτων κατά κυριότητα στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Σκοπός της παραχώρησης είναι η ίδρυση Κέντρου Θεραπείας και Αποκαταστάσεως για άτομα ηλικιωμένα και άπορα, με φορέα κατασκευής-επίβλεψης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Χωρίς κάποια άδεια οι περιοδείες του Μητροπολίτη Ν.Σμύρνης σε σχολεία

03/12/2008
Προς: 
Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Με αφορμή την επιλογή του Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης να επισκέπτεται Σχολεία, να προσεύχεται με τους μαθητές και να απευθύνεται σ’ αυτούς, θέλω να επισημάνω ότι σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε φορέα (κρατικό – ιδιωτικό) ή πρόσωπο να παρεβρίσκεται στους χώρους των σχολείων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του χωρίς σχετική άδεια (Εγκύκλιος Φ.3 /976/108630/ Γ1, 21.8.2008) και η παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας χάριν οιουδήποτε εξωδιδακτικού σκοπού.

Απάντηση: 

20 οικόπεδα διεκδικεί με προκλητικό τρόπο η εκκλησία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χορτιάτη

24/10/2008
Προς: 
Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ΠΕΧΩΔΕ

Στο ορεινό Δημοτικό Διαμέρισμα Χορτιάτη του ομώνυμου Δήμου η έλλειψη δημόσιων χώρων έχει επισημανθεί επανειλημμένα από τους κατοίκους, οι οποίοι με κινητοποιήσεις διεκδικούν να κατοχυρωθούν οι ελεύθεροι χώροι ως χώροι αθλητικών - πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και ως χώροι αναψυχής.

Νέα, εν κρυπτώ, παραχώρηση στη Μονή Βατοπεδίου 180 στρεμμάτων του Νομού Πέλλας.

09/10/2007
Προς: 
Υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομίας και Πε.Χω.Δ.Ε.

Σε προηγούμενες ερωτήσεις μας έχουμε θέσει το σοβαρό ζήτημα της παραίτησης του ελληνικού δημοσίου από τη διεκδίκηση της κυριότητας τεράστιων εκτάσεων (27.000 στρέμματα) στην παραλίμνια περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας στο Πόρτο Λάγος. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Οικονομίας αναγνωρίστηκε η κυριότητα επί των αμφισβητούμενων εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου, και με την υπ' αριθμ. 16651/26-7-06 κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανατέθηκε στην ΚΕΔ η διεκπεραίωση των τελικών πράξεων ανταλλαγής.

Syndicate content