Κολέγια

Ερώτηση και Α.Κ.Ε.: Διαβλητές διαδικασίες αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας πανεπιστημιακών πτυχίων μέσω φοίτησης σε Κολλέγιο

11/02/2014
Προς: 
τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης:752/6158/11.2.2014

Διαβλητές διαδικασίες αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας πανεπιστημιακών πτυχίων μέσω φοίτησης σε Κολλέγιο

Μετά την ψήφιση του Νόμου 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Τεύχος Α’) και την πρόσφατη τροποποίησή του με τον Νόμο 4111/2013 (ΦΕΚ 18 Τεύχος Α’ ), επεκτείνεται η αναγνώριση των Ευρωπαϊκών Πτυχίων, που δίδονται και μετά από φοίτηση σε Ελληνικά Κολλέγια που συνεργάζονται με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια με το σύστημα της δικαιόχρησης ή πιστοποίησης.

Απάντηση: 

Δείτε την απάντηση εδώ: http://bit.ly/NENioZ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ «ΚΟΛΕΓΙΩΝ»

08/01/2010

Η ακύρωση των αποφάσεων που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση για την αναγνώριση των παρεχόμενων τίτλων σπουδών από τις εμπορικές επιχειρήσεις δικαιόχρησης υπηρεσιών εκπαίδευσης (κολέγια) αποτέλεσε ένα θετικό βήμα. Ο Συνασπισμός επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη ριζική επίλυση του προβλήματος θα αποβεί αλυσιτελής, καθώς δεν αντιμετωπίζει την ουσία των πραγμάτων. Μοιάζει, μάλλον, να επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, παρά να αντιστρέψει τη δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων.

Στον “αέρα” βρίσκονται πολλοί υποψήφιοι διδάκτορες με την πρωτοφανή αναδρομική ισχύ του νόμου περί κολεγίων.

18/02/2009
Προς: 
Υπουργό Παιδείας

Σύμφωνα με τον νόμο 3696/25.08.2008 (΄΄ Ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων και άλλες διατάξεις΄΄), μεγάλη μερίδα υποψηφίων διδακτόρων σε αρκετές Πανεπιστημιακές σχολές βρίσκεται στον “αέρα”, καθώς κινδυνεύει να χάσει δουλειά χρόνων, εξαιτίας της αναδρομικής ισχύος του νόμου. Μένουν μετέωροι όσοι υποψήφιοι διδάκτορες δεν κατέχουν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και δεν είχε οριστεί γι΄ αυτούς μέχρι την ημέρα δημοσίευσης του νόμου (25/8/2008) επταμελής εξεταστική επιτροπή.

Απάντηση: 

Ομιλία Τάσου Κουράκη στη συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Ίδρυση και λειτουργία Κολλεγίων και άλλες διατάξεις»

01/08/2008

ΙΒ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ A΄ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΕΡΟΥΣ 2008 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΗ΄ Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να αναφερθώ σε ορισμένα ζητήματα τα οποία ειπώθηκαν για το κόμμα μας μέσα σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα. Φαίνεται ότι παρεξηγήθηκε η προειδοποίηση που κάναμε ότι θα έχουμε ένα πολύ θερμό φθινόπωρο εξαιτίας των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Μάλιστα αυτό θεωρήθηκε και ως απρέπεια ή υπέρβαση του ρόλου μας. Νομίζω ότι έχουμε παρεξηγήσει ορισμένα πράγματα.

Ομιλία Τάσου Κουράκη στη συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Ίδρυση και λειτουργία Κολλεγίων και άλλες διατάξεις»

31/07/2008

ΙΒ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ A’
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΘΕΡΟΥΣ 2008
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΖ’
Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εκτιμούμε ότι οι σκοποί που προωθούνται με το νομοσχέδιο αυτό, είναι η νομιμοποίηση ενός τοπίου το οποίο είναι βεβαίως χαώδες, αλλά θα εξακολουθήσει να παραμένει χαώδες, δηλαδή ο χώρος της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Πούλα κι εσύ ένα πτυχίο. Μπορείς.

Ημερομηνία: 
13/05/2009

Με ερώτησή τους οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Τάσος Κουράκης, Περικλής Κοροβέσης και Γρηγόρης Ψαριανός αναδεικνύουν το θέμα της χορήγησης από ελληνικό εκπαιδευτήριο πτυχίων αμερικανικού πανεπιστημίου-μαϊμού. Το εν λόγω πανεπιστήμιο υπάρχει μόνο στα χαρτιά και δεν έχει καθόλου διδακτικό και ερευνητικό έργο.

Syndicate content