ΣΥΝ

Λύση ή αδιέξοδο στην ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ;

Έντυπο: 
Εφημερίδα ΕΠΟΧΗ
24/01/2010

Εφημερίδα ΕΠΟΧΗ 24/1 /2010

του Τάσου Κουράκη

Η κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο με την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί εκ των πραγμάτων με τρία ζητήματα. α) Την συμφωνία ΟΛΩΝ για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε συνομολογήσει (ή της ανοχής της διαρκούς αμφισβήτησής του;) Β) της τήρησης των αποφάσεων του συμμαχικού μας υποκειμένου όσον αφορά τη στάση μας απέναντι στις δυνάμεις του δικομματισμού και την ακολουθούμενη πολιτική σε Ελλάδα και ΕΕ, και Γ) στο «θέμα Κουβέλη» που έθεσε η ανακοίνωση των 23 συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ «ΚΟΛΕΓΙΩΝ»

08/01/2010

Η ακύρωση των αποφάσεων που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση για την αναγνώριση των παρεχόμενων τίτλων σπουδών από τις εμπορικές επιχειρήσεις δικαιόχρησης υπηρεσιών εκπαίδευσης (κολέγια) αποτέλεσε ένα θετικό βήμα. Ο Συνασπισμός επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη ριζική επίλυση του προβλήματος θα αποβεί αλυσιτελής, καθώς δεν αντιμετωπίζει την ουσία των πραγμάτων. Μοιάζει, μάλλον, να επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, παρά να αντιστρέψει τη δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων.

Εκτίμηση της Π.Γ. του ΣΥΝ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 4/10/2009 (Εισηγητικό κείμενο προς τις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΥΝ)

08/10/2009

Συνεδρίασε σήμερα 8/10/2009 η Π.Γ. του ΣΥΝ με θέμα:
«ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 4/10/2009».
 

Διάλογοι για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Έντυπο: 
Ελευθεροτυπία
12/04/2009

«20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ»

in
Έντυπο: 
ΤΑ ΝΕΑ
15/09/2005

Νέες ακτιβιστικές ενέργειες διαμαρτυρίας εγκαινιάζει ο ΣΥΝ με το άνοιγμα των πανό;
Μάλλον μεσήλικες. Θυμίζουμε το πανό στο βρετανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το πανό στην κατάληψη του Κέντρου διακίνησης μεταλλαγμένων σπόρων στη Θεσσαλονίκη, το πανό του Αλαβάνου στην Ευρωβουλή, και άλλα.
Τι μήνυμα θέλατε να στείλετε με το σύνθημά σας;
Το «εκτός από τα κέρδη και τις ζημιές υπάρχουν και οι ανθρώπινες ζωές», αιχμή των νέων κοινωνικών κινημάτων που δεν βολεύονται από την κοινωνία της αγοράς.
Ποια η στόχευση της ανάρτησης του πανό;

Συνέντευξη στην ΕΠΟΧΗ 26-9-04

in
Έντυπο: 
ΕΠΟΧΗ
26/09/2004

1. Φέρεσαι ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ, χωρίς να έχει δηλωθεί επίσημα η υποψηφιότητά σου. Περιμένεις το «χρίσμα» από το Αριστερό Ρεύμα ή υπάρχουν κι άλλα ζητήματα ανοιχτά;

Εφημερίδα ΚΟΚΚΙΝΟ 10/10/04

in
Έντυπο: 
Κόκκινο
10/10/2004

 

Η συμβολή του ΣΥΝ στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

24/07/2009

 Το παρακάτω κείμενο είναι η συμβολή του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμβολή αναλυτική, εκτενής και -κατά το δυνατόν- συνεκτική, που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που άρχισε εδώ και καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση της προγραμματικής μας πρότασης.

http://www.syn.gr/programma/programma.htm

20 Ερωτήσεις

Έντυπο: 
Εφημερίδα Τα Νέα
07/07/2004

1) Θα σας ενδιέφερε η προεδρία του Συνασπισμού; Το αξίωμα αυτό δεν διασταυρώνεται με την προσωπική μου διαδρομή. Εξάλλου η ονοματολογία τη στιγμή αυτή είναι ανακόλουθη. Πρώτα συζητάμε για το πλαίσιο και τον προσανατολισμό στο κόμμα και μετά την ηγετική ομάδα που θα εκφράσει πληρέστερα αυτά τα στοιχεία. 2) Από τι θα εξαρτηθεί η τελική σας απόφαση; Δεν υπάρχει κάτι εκκρεμές για να δοθεί τελική απάντηση. 3) Η συζήτηση του ονόματός σας δικαίωση των αγώνων σας; Αν σας έλεγα ναι, θα άφηνα αδικαίωτους όλους τους συντρόφους μου που δεν έτυχαν ανάλογης δημοσιότητας.

Syndicate content