ΣΥΡΙΖΑ

Λύση ή αδιέξοδο στην ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ;

Έντυπο: 
Εφημερίδα ΕΠΟΧΗ
24/01/2010

Εφημερίδα ΕΠΟΧΗ 24/1 /2010

του Τάσου Κουράκη

Η κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο με την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί εκ των πραγμάτων με τρία ζητήματα. α) Την συμφωνία ΟΛΩΝ για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε συνομολογήσει (ή της ανοχής της διαρκούς αμφισβήτησής του;) Β) της τήρησης των αποφάσεων του συμμαχικού μας υποκειμένου όσον αφορά τη στάση μας απέναντι στις δυνάμεις του δικομματισμού και την ακολουθούμενη πολιτική σε Ελλάδα και ΕΕ, και Γ) στο «θέμα Κουβέλη» που έθεσε η ανακοίνωση των 23 συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 3ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

29/11/2009

Μπαίνουμε σε μια περίοδο κρίσιμη: Από τη δράση της αριστεράς ,από τη δράση μας, θα εξαρτηθούν πολλά. Τόσο το επίπεδο των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ,όσο και ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων , η σταθερότητα – ακόμη και η επιβίωση του πολιτικού τοπίου που ονομάσαμε « δικομματισμό».

Εκτίμηση της Π.Γ. του ΣΥΝ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 4/10/2009 (Εισηγητικό κείμενο προς τις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΥΝ)

08/10/2009

Συνεδρίασε σήμερα 8/10/2009 η Π.Γ. του ΣΥΝ με θέμα:
«ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 4/10/2009».
 

Μην αμελήσετε

Ποιος μπορεί να πει ευχαριστώ σε ποιον και ποιος να συγχαρεί ποιον για μια επιτυχία που είχε ανάγκη η κοινωνική αριστερά και που αφορά όλη την κοινωνία;

Όλες και όλοι προς όλους και όλες.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Που αν και πληγωμένος, έδωσε μια ευκαιρία για επανάκαμψη της δικής μας Aριστεράς με το ήθος, την ανιδιοτέλεια και το πείσμα που της πρέπει. Για μια αξιακή επαναθεμελίωση της Αριστεράς που χρειαζόμαστε. Που δεν θα «αντιπροσωπεύει» τους πολίτες αλλά θα συμπρορεύεται μαζί τους και θα πασχίζει μέσα από αγώνες να μετασχηματιστούν σε δρώντα πολιτικά υποκείμενα. Που δεν θα σκορπάει φρούδες ελπίδες, αλλά θα ακούει τον ποιητή όταν προτρέπει:

"Μην αμελήσετε.
 Πάρτε μαζί σας νερό.
 Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία."  
   (Μιχάλης Κατσαρός)

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερβούμε τον εαυτό μας

Έντυπο: 
Εφημερίδα ΑΥΓΗ
27/09/2009
Είναι πολλοί και κρίσιμοι οι λόγοι για τους οποίους χρειάζεται ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση στη Βουλή. Ο κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται ότι μπορεί να θίξει τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής της τελευταίας 20ετίας, αναφέρει ο Τάσος Κουράκης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης. Δεν αμφισβητεί τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν σκοπεύει να καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους, τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι μάχες που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη απέδωσαν καρπούς: Ακυρώθηκε η κατασκευή της υποθαλάσσιας αρτηρίας, η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ πάγωσε, το ίδιο και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης. Στόχος, να γίνει η πόλη χώρος δυναμικής ανάπτυξης νέων ιδεών, επισημαίνει ο Τ. Κουράκης.

«Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τραπεζιτικό σύστημα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

29/09/2009

 Όλα τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα της χώρας από τις εξαγωγές και την βιομηχανική παραγωγή, ως την οικοδομή τον τουρισμό και την λαϊκή κατανάλωση ακολουθούν μια πορεία συρρίκνωσης έως ελεύθερης πτώσης και κατάρρευσης.

 Η πρόβλεψη του επικεφαλής της ΕΣΥΕ για επιβράδυνση ως 1% της οικονομίας για το 2009 προκαλεί βαθύτατη ανησυχία για το οικονομικό μέλλον της χώρας με δεδομένες τις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες, ακραία αντικοινωνικές πολιτικές της ΝΔ αλλά και τις νεφελώδεις, αντιφατικές, εξίσου αναποτελεσματικές και στην ουσία νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές εξαγγελίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα

28/09/2009

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στη λογική της ανάδειξης προγραμματικών ζητημάτων σ’ αυτή την εκλογική μάχη, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου  τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

 Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  παρουσίασαν ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, o Παν.Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, υποψήφιος Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, υπεύθυνος Τμήματος Φορολογικής πολιτικής
Συντονιστής ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ.

Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις – ένα νέο μοντέλο δημοσίου τομέα

23/09/2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στη λογική της ανάδειξης προγραμματικών ζητημάτων σ’ αυτή την εκλογική μάχη, διοργάνωσε σήμερα Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Στοπ στις ιδιωτικοποιήσεις - Ένα νέο μοντέλο δημόσιου τομέα».

Στη Συνέντευξη Τύπου τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν οι Γ. Θεωνάς, Συντονιστής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Φραγκιαδάκη, μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης, συνδικαλιστής, πρ. αντιπρόεδρος ΓΣΕΕ και Δημ. Στρατούλης, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής ΣΥΝ.
Τη συνέντευξη συντόνισε ο Μιχάλης Σιάχος, Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ
 

Παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

22/09/2009

 θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «Ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας».

 Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Αλέξη Μπένο, καθηγητή κοινωνικής ιατρικής του ΑΠΘ, τον Νίκο Μανιό, γιατρό, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τον Γιάννη Μπασκόζο, γιατρό, υποψήφιο στη Β΄ Αθήνας και το Δημ. Αδαμόπουλο, συντονιστικό Υγείας ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και μίλησαν με γιατρούς και νοσηλευτές και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου.

Syndicate content