ΟΑΕΔ

Η σχεδιαζόμενη πρόσληψη και τοποθέτηση ΕΕΠ και ΕΒΠ στα ειδικά σχολεία και στα ΚΕΔΔΥ μέσω των προγραμμάτων κοινοφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ ή .....

19/11/2013
Προς: 
τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης:3930/19.11.2013

Η σχεδιαζόμενη πρόσληψη και τοποθέτηση ΕΕΠ και ΕΒΠ στα ειδικά σχολεία και στα ΚΕΔΔΥ μέσω των προγραμμάτων κοινοφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ ή μέσω οποιουδήποτε άλλου φορέα πλην του μόνου αρμόδιου κατά το Νόμο Υπουργείου Παιδείας αποτελεί θεσμική εκτροπή η οποία παραβιάζει τους νόμους της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Απάντηση: 

Δείτε την απάντηση εδώ: http://bit.ly/LxCmY1 

Δεν αναγνωρίζεται πλήρως η προϋπηρεσία από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στους εκπαιδευτικούς που έχουν διδάξει στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

19/09/2011
Προς: 
κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δεν αναγνωρίζεται πλήρως η προϋπηρεσία από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στους εκπαιδευτικούς που έχουν διδάξει στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Κατηγοριοποιούνται εκπαιδευτικοί λειτουργοί ίδιων προσόντων σε διαφορετικές ταχύτητες και δικαιώματα.
 

«Δικαιολογημένη ανασφάλεια βιώνουν οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων του ΟΑΕΔ αφού δεν τους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους στο Υπουργείο Παιδείας»

21/02/2011
Προς: 
την κ. Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
αριθμός πρωτοκόλου κατάθεσης:11767/21.2.2011

 «Δικαιολογημένη ανασφάλεια βιώνουν οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων του ΟΑΕΔ αφού δεν τους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους στο Υπουργείο Παιδείας»

Απάντηση: 

Ο ΟΑΕΔ εξαιρεί τους καταδικασμένους για ναρκωτικά από τα επιδοτούμενα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας

17/11/2009
Προς: 
τους • Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων • Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 

Απάντηση: 

Ο ΟΑΕΔ εξαιρεί τους καταδικασμένους για ναρκωτικά από τα επιδοτούμενα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας

13/02/2009
Προς: 
Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
αριθμός πρωτοκόλου κατάθεσης: 14334/13.2.2009
Απάντηση: 

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Ημερομηνία: 
16/03/2009

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατέθεσε ερώτηση (13-2-09)σχετικά με τον αποκλεισμό από τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ όσων έχουν καταδικαστεί με τον νόμο περί ναρκωτικών.

Άνιση μεταχείριση μαθητών στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

06/11/2008
Προς: 
Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Κατά την εφαρμογή του νόμου 3475/06, «Οργάνωση και λειτουργία της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης…», αδικούνται οι μαθητές που αποφοίτησαν το σχολικό έτος 2007-2008 από την τρίτη τάξη του Α΄ κύκλου των ΤΕΕ μαθητείας του ΟΑΕΔ. Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα οι μαθητές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν, τριετούς διάρκειας, Α΄ κύκλο σπουδών για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου ΙΙ. Στη συνέχεια μετά την παρακολούθηση του μονοετούς Β΄ κύκλου σπουδών, τους χορηγείτο ανώτερο πτυχίο επιπέδου ΙΙΙ.

Απάντηση: 

Ο ΟΑΕΔ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ημερομηνία: 
13/02/2009

Με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης καταγγέλλει τον αποκλεισμό από τον ΟΑΕΔ όσων αποφυλακισμένων είχαν καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών από τη συμμετοχή σε προγράμματα νέων θέσεων εργασίας και ζητεί την έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία θα άρει τον απαγορευτικό όρο για τη συμμετοχή στα προγράμματα.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών των σχολείων του ΟΑΕΔ

12/09/2008
Προς: 
Υπουργό Παιδείας

Με τον νόμο 3475/2006 και τις αλλαγές στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (δημιουργία των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ), οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν επί χρόνια στα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Απασχόλησης ( ΤΕΣ, ΤΕΕ ΟΑΕΔ) αποκλείστηκαν σταδιακά και εν τέλει ολοκληρωτικά από την εργασία τους στην εκπαίδευση. Τούτο συνέβη καθώς πολλές ειδικότητες καταργήθηκαν στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να εργαστούν πλέον στα σχολεία του ΟΑΕΔ.

Syndicate content