ΑΠΘ

Προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

25/11/2013
Προς: 
τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης:4213/25.11.2013

Προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Το τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το πρώτο και μοναδικό σε ελληνικό πανεπιστήμιο, δημιουργήθηκε το 2004 με τη νομοθετική διάταξη 3225/2004 (ΦΕΚ 138/22.7.2004 τ.Π) για να καλύψει το μεγάλο κενό που υπήρχε στην δημόσια εκπαίδευση όσο αφορά τις πανεπιστημιακές/ανώτατες σπουδές κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Απάντηση: 

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της ερώτησης εδώ: http://bit.ly/1b39e3K 

Δήλωση του Τάσου Κουράκη, συντονιστή της ΕΕΚΕ Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη πέντε μελών του Συλλόγου Διδασκόντων και ενός μέλους του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Α.Π.Θ.

Ημερομηνία: 
31/07/2013

Δήλωση του Τάσου Κουράκη, συντονιστή της ΕΕΚΕ Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη πέντε μελών του Συλλόγου Διδασκόντων και ενός μέλους του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Α.Π.Θ.

Το ΑΠΘ βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ημερομηνία: 
31/05/2011

Το ΑΠΘ βρίσκεται σε κίνδυνο.
Σήμερα, στις 31 Μαΐου 2011, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Το Πανεπιστήμιό μας σε κίνδυνο". Ο Πρύτανης του ιδρύματος αναφέρθηκε διεξοδικά στον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ να κλείσει καθώς οι περικοπές στη χρηματοδότησή του κατά 50% καθιστούν αδύνατη πλέον τη λειτουργία του. Αναφορικά με τις εξελίξεις αυτές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, δήλωσε:

Προσπάθεια αλλοίωσης και υπονόμευσης του ρόλου του ΑΣΕΠ σε βάρος 29 συμβασιούχων του Α.Π.Θ

12/11/2009
Προς: 
κκ. Υπουργούς •Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων • Οικονομικών

 

Απάντηση: 

 

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει το Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

10/02/2009
Προς: 
Υπουργό Παιδείας

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) στο ΑΠΘ, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, παρέμεινε κλειστό για τρεις μέρες εξαιτίας των ασφυκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του και αφορούν τόσο στην έλλειψη διδασκόντων/ουσών όσο και των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Κινδυνεύει το πρόγραμμα σπουδών σε έξη τμήματα του ΑΠΘ, λόγω της μείωσης των πιστώσεων για τους συμβασιούχους διδάσκοντες !

06/10/2008
Προς: 
Υπουργούς Εθν.Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομίας και Οικονομικών

Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Παιδείας για αύξηση της χρηματοδότησης, περικόπτονται κατά 50% οι πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες (ΠΔ 407/80), οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κυρίως στα νεοσύστατα τμήματα του ΑΠΘ. Τα προπτυχιακά τμήματα που επιβαρύνονται περισσότερο από τη μείωση του αριθμού των διδασκόντων είναι τα τμήματα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης (Βέροια), Μουσικών Σπουδών, Κινηματογράφου, Θεάτρου, και το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Απάντηση: 

Ο Τάσος Κουράκης για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ημερομηνία: 
31/05/2008

Ο βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ Τάσος Κουράκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να μεταφέρει στον νοσηλευόμενο πρύτανη του ΑΠΘ κ. Κ. Μάνθο τις ευχές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Δηλώνουμε απερίφραστα την πλήρη αντίθεση μας με κάθε πράξη βίας, που θίγει τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των ανθρώπων.

ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Ημερομηνία: 
10/04/2008

Καμιά πρωτοβουλία δεν προτίθεται να πάρει το υπουργείο υγείας ώστε να μην κλείσει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, που απευθύνεται σε εξαρτημένα άτομα. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλου, σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Θανάση Λεβέντη.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός υγείας στην απάντησή του αναφέρει:

Χρηματοδότηση του τμήματος κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

09/04/2009
Προς: 
Υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού, Μακεδονίας-Θράκης και Οικονομικών

Το 2004 το τμήμα Κινηματογράφου συμπεριλαμβάνεται στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων παρά τις αντιδράσεις για τη βιασύνη με την οποία δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες δημιουργίας του τμήματος, για την ακαταλληλότητα του κτιρίου της καπναποθήκης στη Σταυρούπολη, όπου και θα στεγαστεί, για την έλλειψη του απαραίτητου για κινηματογραφικές σπουδές υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για την ανεπάρκεια σε καθηγητές και τεχνικό προσωπικό και την γενικότερη απουσία οργάνωσης που διέπει το νέο αυτό τμήμα.

Syndicate content